Europarlamentarii PSD: Îl susţinem pe Victor Ponta. Parlamentul, singura instituţie care poate decide

Autor: Departamentul Politic Postat la 05 iunie 2015 111 afişări

Delegaţia europarlamentarilor PSD a transmis, vineri, un comunicat în care îşi exprimă "întregul sprijin" pentru premierul Victor Ponta şi guvernul condus de acesta, subliniind totodată că, potrivit unei decizii CC, preşedintele nu poate decide asupra suspendării premierului fără aprobarea Camerei.

"Având în vedere ultimele evenimente, dar şi speculaţiile din spaţiul public, delegaţia europarlamentarilor Partidului Social Democrat îşi exprimă întregul sprijin pentru premierul Victor Ponta şi guvernul condus de acesta, care a luat măsuri extrem de importante pentru România în aceşti ani, cu impact pozitiv asupra economiei. O demisie a lui Victor Ponta ar afecta trendul economic şi social pozitiv pe care se află România. Singura instituţie care poate decide cu privire la viitorul guvernului este Parlamentul, iar acesta urmează să se pronunţe", se arată în comunicat.

Delegaţia europarlamentarilor PSD "ţine să sublinieze faptul că, potrivit deciziei Curţii Constituţionale 270/2008, preşedintele nu poate decide asupra suspendării premierului, fără aprobarea Camerei parlamentare din care acesta face parte, dacă acesta deţine totodată calitatea de deputat sau senator".

"Europarlamentarii PSD atrag atenţia, de asemenea, că speculaţiile din spaţiul public şi încercările de a pune presiune pe guvern şi de a crea instabilitate sunt lipsite de fundament, din moment ce premierul Victor Ponta nu se află sub urmărire penală", menţionează sursa citată.

Delegaţia PSD din Parlamentul European va informa partenerii externi cu privire la toate aceste aspecte, "inclusiv pentru combaterea manipulărilor", se mai arată în comunicat.

Premierul Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat. De asemenea, DNA cere Camerei Deputaţilor avizarea urmăririi penale pe numele premierului şi pentru conflict de interese.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, că, în condiţiile în care DNA a comunicat că premierul Victor Ponta este învinuit de fapte penale, i-a solicitat demisia acestuia, el spunând că, în opinia sa, este o "situaţie imposibilă" pentru România ca premierul să fie învinuit de fapte penale.

Ulterior, premierul Victor Ponta a anunţat că respectă poziţia publică a preşedintelui Klaaus Iohannis, dar că a fost numit la conducerea Guvernului de către Parlament şi numai Parlamentul îl poate demite.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
EUROPARLAMENTARI PSD,
Victor PONTA,
/actualitate/europarlamentarii-psd-il-sustinem-pe-victor-ponta-parlamentul-singura-institutie-care-poate-decide-14410139
14410139
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.