Eurocopter România a modernizat 20 de elicoptere ale Forţelor Aeriene Regale Britanice

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 09 decembrie 2014 59 afişări

Eurocopter România a modernizat în 23 de luni 20 de elicoptere ale Forţelor Aeriene Regale Britanice. Eurocopter România a realizat o actualizare care presupune îmbunătaţirea performanţelor operaţionale ale elicopterelor Puma, în cadrul programului RAF (Royal Air Force) Puma Life Extension Programme.

Eurocopter România a modernizat 20 de elicoptere ale Forţelor Aeriene Regale Britanice

Prin implementarea unui nou tip de „glas cockpit” aviatic, a unui pilot automat digital in patru axe şi a două motoare Makila, noul RAF Puma 2 poate să zboare mai sus, mai repede şi pe distanţe mai mari, oferind piloţilor avantajul tehnologiei de ultimă generaţie pentru elicoptere şi o capacitate mai mare în misiune. 

Noul RAF Puma 2 este unul dintre cele mai versatile modele de elicoptere şi poate fi adaptat atât pentru suport logistic, cât şi pentru transport sau servicii VIP. În urma modernizării de către Eurocopter România, acest model, construit în anii 1970, este adus în secolul 21 şi câştigă aproape 10 ani de viaţă operaţională, 35% mai multă putere în motor şi un consum de combustibil mai scăzut cu 25% faţă de modelul anterior.

Pentru acest proiect au colaborat Airbus Group cu Airbus Helicopters UK şi compania mamă.

„Parteneriatul cu Forţele Aeriene Regale Britanice a reprezentat un pas important în evoluţia Eurocopter România“, a afirmat Jean-Louis Mascle, directorul general executiv al Eurocopter România, membră a grupului Airbus Helicopters.

Eurocopter România SA, subsidiară a Airbus Helicopters, a fost înfiinţată în 2002. Situată la Braşov, compania a dezvoltat activităţi legate de pieţele civile, parapublice şi militare. Eurocopter România promovează şi vinde întreaga gamă de elicoptere noi Airbus Helicopters în România şi ţările limitrofe şi oferă suport tehnic clienţilor săi. De asemenea, Eurocopter România este centrul industrial cheie în cadrul Airbus Helicopters pentru a efectua lucrări de revizie, reparaţie şi modernizare a elicopterelor Puma şi Super Puma pe piaţa mondială

Airbus Helicopters, fosta Eurocopter, este o divizie a Airbus Group, lider mondial în industria aerospaţială, de apărare şi servicii adiacente. Airbus Helicopters este numărul 1 în industria producătoare de elicoptere şi are peste 23.000 de angajaţi la nivel global. Cu o cotă de piaţă de 46% în sectoarele civil şi parapublic, compania are în funcţiune o flotă de 12.000 de elicoptere operate de peste 3.000 de clienţi în aproximativ 150 de ţări. Grupul însumează o treime din valoarea totală a flotei mondiale de elicoptere civile şi parapublice.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/eurocopter-romania-a-modernizat-20-de-elicoptere-ale-fortelor-aeriene-regale-britanice-13711106
13711106
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.