Euro se apropie din nou de maximul istoric, evoluând la cotaţii de peste 4,66 lei

Postat la 19 martie 2018 40 afişări

Cotaţia oficială afişată luni de Banca Naţională a României (BNR) a fost de 4,6650 lei/euro, apropiată faţă de maximul istoric de 4,6679 lei/euro, însă la începutul zilei acest prag fusese depăşit, după ce în toată săptămâna trecută moneda europeană evoluase la niveluri de peste 4,66 lei.

Euro se apropie din nou de maximul istoric, evoluând la cotaţii de peste 4,66 lei

Luni, la ora 9.15, euro a atins un maxim de 4,6681 lei, apoi evoluţiile s-au calmat şi la ora 13.00 (când BNR afişează cotaţia oficială) s-a stabilizat la 4,6650 lei.

Euro evoluează peste pragul de 4,66 lei încă de lunea trecută, rulând fără întrerupere pe acest palier, pe fondul tensiunilor politice, dar şi al anunţurilor divergente privind mersul economiei. Veştile bune despre rezultatele pe anul 2017 au fost eclipsate, săptămâna trecută, de informaţiile privind evoluţiile sectoriale din ianuarie, cu decelerări şi chiar scăderi semnificative faţă de cele din luna decembrie.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.