Eturia: De Paşte, cererile pentru vacanţe extraeuropene au crescut cu 40%, comparativ cu anul 2017

Autor: Andra Stroe Postat la 28 martie 2018 73 afişări

„Sezonul vacanţelor la români, în 2018, debutează cu vacanţa de Paşte. Comparativ cu anul trecut, Eturia înregistrează o creştere cu 40% a cererilor de vacanţe în această perioadă în destinaţii extraeuropene, acest lucru determinând un record de clienţi în circuite în afara Europei,” declară Sorin Stoica, CEO Eturia.

Eturia: De Paşte, cererile pentru vacanţe extraeuropene au crescut cu 40%, comparativ cu anul 2017

În contextul cererii mari venite din partea turiştilor români care vor să îşi petreacă vacanţa în afara României şi a Europei, vacanţele vizate de români se împart în vacanţe active, de tip circuite, şi vacanţe de relaxare, la plajă. În acest an, turistii români au ales pentru sezonul Paştelui vacanţele active în destinatii precum Peru, China şi Africa de Sud, iar pe segmentul vacanţelor de relxare vedete sunt Maldive, Republica Dominicană şi Cuba.

Preţurile acestor pachete diferă în funcţie de tipul de vacanţă, astfel că pentru un sejur la plajă tarifele încep de la 1190 euro/persoană pentru un sejur de şapte nopţi cu toate serviciile incluse, în timp ce pentru circuite în destinaţii extraeuropene tarifele încep de la 1350 euro/persoană pentru un circuit de opt zile care include cele mai importante atracţii ale ţării respective.

„Perioada de Paşte este a treia în topul plecarilor după Crăciun-Revelion şi vacanţe de vară. Observăm faptul că românii au început să acorde un timp şi un buget pentru acest nou segment şi este interesant faptul că preferă circuitele extraeuropene, în defavoarea citybreak-urilor. O dovadă clară a faptului că turiştii români îşi schimbă comportamentul şi alegerile de vacanţă o reprezintă faptul ca au modificat mai mulţi parametrii cum ar fi: perioada în care călătoresc, destinaţiile pe care aleg să le viziteze şi tipul de vacanţe spre care optează. De exemplu, în această perioadă şi în perioada imediat următoare avem nu mai puţin de zece grupuri de turişti plecaţi în circuite în Japonia, China, Peru, India, Africa de Sud,” adaugă Sorin Stoica.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.