Este oficial: tenisul se schimbă ÎN MOD RADICAL

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 18 septembrie 2017 1818 afişări

Este oficial: tenisul se schimbă ÎN MOD RADICAL

ATP, organzaţia ce guvernează circuitul masculin profesional de tenis, a transmis astăzi că turneul ATP NextGen de la Milano va fi primul în care se va folosi sistemul Hawk-Eye Live.

Mai exact, sistemul folosit până acum doar la solicitarea jucătorilor (pentru a contesta prin reluare video deciziile arbitrilor) va lua locul arbitrilor de linie, anunţând în timp real dacă mingea a căzut în afara terenului. Singurul oficial rămas va fi cel de la centru, în vreme ce greşelile de picior vor fi anunţate de către un arbitru aflat în faţa unui monitor.

În cazul în care sistemul va funcţiona corect, este foarte probabil ca cei de la ATP să forţeze introducerea sa în cadrul turneelor Masters; rămâne de văzut dacă şi organizatorii turneelor de mare şlem, aflate în subordinea Federaţiei Internaţionale de Tenis, vor alege să folosească Hawk-Eye Live.

Este o schimbare majoră în tenis, care elimină practic eroarea umană din rezultate; cu toate acestea, erorile ocazionale ale arbitrilor de linie făceau parte din joc, aducând o savoare meciurilor. Părerile vor fi cu siguranţă împărţite.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tenis,
oficiali,
atp,
folosire,
sistem,
arbitri,
live,
circuit,
milano,
turneu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.