Este oficial: Mercedes-Benz va produce la Sebeş din 2025 motoare electrice pentru gama EQ

Autor: Bogdan Alecu Postat la 14 decembrie 2022 60 afişări

Este oficial: Mercedes-Benz va produce la Sebeş din 2025 motoare electrice pentru gama EQ

Star Assembly şi Star Transmission, diviziile locale ale Mercedes-Benz AG, vor produce motoare electrice din 2024 pentru noua gamă de maşini pe baterii EQ.

În vara anului trecut reprezentanţii Star Assembly declarau pentru ZF faptul că “unităţile de producţie din România, din Sebeş şi Cugir, sunt o parte importantă a reţelei de producţie pentru trenurile de rulare ale Mercedes-Benz Cars la nivel global. Fabricile sunt acum utilizate la nivel total. Pentru viitoarea aliniere a fabricii suntem în prezent în faza de plan, cu o viziune spre schimbarea portofoliului de produse şi efectele acestora”

O parte din investiţiile de 40 de miliarde de euro care vizează trecerea de la automobilul convenţional la cel electric vor veni în România, în cele două uzine ale Mercedes-Benz de la Sebeş şi Cugir, care în prezent produc componente şi cutii de viteze pentru maşini cu motoare diesel sau benzină.

La nouă ani de la demararea investiţiilor în cadrul Star Assembly la Sebeş, sume care au ajuns la peste 550 mil. euro, concernul german a demarat planurile de a converti unităţile de producţie din România pentru a produce componente destinate viitoarelor maşini electrice.

Jörg Burzer, membru în consiliul director al  Mercedes-Benz Group AG şi responsabil de producţie şi managementul lanţului de aprovizionare a subliniat  că “lansarea noilor modele Mercedes-EQ a dus reţeaua globală de producţie în era electrică. Odată cu noul setup, uzinele responsabile de trenurile de rulare sunt poziţionate pentru a produce noile arhitecturi din 2024”.

Uzinele din Untertürkheim, Sebeş şi Beijing vor produce motoare electrice pentru platformele MMA şi MB.EA din 2024.

Sebeş devine astfel prima uzină din România care va produce motoare pentru maşini electrice.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mercedes-benz,
motoare,
sebes,
oficiali

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.