Este oficial: Legea dării în plată a fost promulgată

Postat la 28 aprilie 2016 706 afişări

Este oficial: Legea dării în plată a fost promulgată

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi că a promulgat legea dării în plată.

​Astfel se încheie episodul dării în plată, care ţine capul de afiş al agendei publice încă din toamna anului trecut şi care a ajuns chiar şi pe masa celui mai puternic bancher al Europei, preşedintele Băncii Centrale Europene Mario Draghi. BCE atrăgea atenţia ca darea în plată ar putea avea efecte negative asupra economie.

Legea dării în plată se va aplica şi debitorilor care sunt în proces de executare silită, Prima casă va fi eliminată de sub incidenţa actului normativ şi totodată plafonul la care se aplică legea va fi majorat la 250.000 de euro,

BNR a afirmat de mai multe ori că Prima casă nu are ce căuta sub incidenţa legii şi a stabilit plafonul maxim iniţial de 150.000 de euro pentru valoarea imobilelor cu destinaţia de locuinţă.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/este-oficial-legea-darii-in-plata-a-fost-promulgata-15276205
15276205
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.