Este oficial: BERD a ieşit din acţionariatul Petrom

Autor: Roxana Pricop Postat la 21 noiembrie 2013 130 afişări

BERD a anunţat printr-un comunicat de presă în această seară că a ieşit din acţionariatul Petrom, cea mai valoroasă companie românească, prin vânzarea pachetului de 1,6% pe care îl mai deţinea.

BERD a anunţat printr-un comunicat de presă în această seară că a ieşit din acţionariatul Petrom, cea mai valoroasă companie românească, prin vânzarea pachetului de 1,6% pe care îl mai deţinea.

BERD a devenit acţionar al Petrom în 2004 pentru a sprijini privatizarea companiei cu o participaţie de 2,03%. Preţul de exit a avut "un mic discount" faţă de preţul de miercuri, 13 noiembrie, de 0,4511 lei/acţiune, a anunţat BERD în comunicatul oficial. Potrivit unor surse din piaţă, BERD ar fi vândut acţiunile Petrom la un preţ de 0,42 lei/acţiune pentru o sumă totală de 385,5 milioane de lei (87,6 mil.euro).

Banca a mai vândut un pachet de 0,4% din Petrom în noiembrie 2012 pentru 85 mil. lei (18,8 mil. euro). Astfel că pe întregul pachetul de 2,03% din Petrom, BERD ar fi încasat o sumă totală de 470 mil.lei (106,4 mil.euro)

Eric Rasmussen, director resurselor naturale la BERD, a declarat: "Ieşirea noastră de la Petrom este o dovadă a atractivităţii României pentru investitorii instituţionali. Suntem mândri că am contribuit la transformarea Petrom într-o companie de succes , puternică şi atractivă aşa cum este astăzi". Acest exit face parte din managementul portofoliului BERD, iar banca rămâne pe deplin angajată în România, mai scrie în comunicat.

"Apreciem foartemult sprijinul din partea BERD, acordat în timpul procesului complex de transformare a Petrom într-o companie modernă şi durabilă, inclusiv în primii ani ai crizei financiare . Succesul acestei vânzări reflectă cererea puternică din partea investitorilor pentru acţiunile Petrom şi sprijin pentru strategia de afaceri a conducerii . De asemenea, această tranzacţie va contribui pozitiv la dezvoltarea pieţei de capital româneşti prin creşterea lichidităţii la Bursa de Valori Bucureşti", a spus Mariana Gheorghe, CEO al Petrom.

Acţiunile Petrom au închis şedinţa de tranzacţionare de azi la un preţ de 0,446 lei/titlu, cu 1,13% sub cotaţia de ieri. Petrom are o capitalizare bursieră de 25,2 miliarde de lei (5,7 mld.euro).

Mariana Gheorghe este şefa Petrom şi cel mai puternic manager din România.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BERD,
Petrom
/actualitate/este-oficial-berd-a-iesit-din-actionariatul-petrom-11711727
11711727
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.