Esop: Chiriile birourillor de clasa A şi B din vestul Capitalei se apropie de cele din centru

Postat la 19 martie 2014 29 afişări

Volumul diferenţiat de spaţii de birouri, mai consistent în zona de Centru-Nord a Bucureştiului şi mai restrâns în Centru-Vest, a generat la începutul acestui an o apropiere semnificativă a chiriilor din cele două zone, devenind comparabile, potrivit Esop Consulting.

Esop: Chiriile birourillor de clasa A şi B din vestul Capitalei se apropie de cele din centru

 Astfel, proprietăţile de clasa A sau B din zona de Centru-Nord au înregistrat scăderi uşoare ale chiriilor, cu 0,5- 1 euro/mp/lună, pe fondul unui volum semnificativ al spaţiilor disponibile şi al celor în curs de livrare. La polul opus, zona de Centru-Vest, în care opţiunile sunt deosebit de limitate în momentul de faţă, a înregistrat un uşor reviriment al chiriilor, de până în 1 euro/mp.

Apropierea de metrou, oferta limitată şi ponderea mare a chiriaşilor din domeniul de activitate IT&C au fost principalele motive care au determinat majorările de chirii din zona Centru-Vest a Bucureştiului, la început de 2014, nivelul chiriilor solicitate ajungând la 15-16 euro/mp.

Oferta limitată din perimetrul zonei Centru-Vest, precum şi faptul că această zonă este preferată de firmele de IT&C (segmentul cel mai dinamic al cererii de birouri, care a generat 37% din tranzacţiile cu sedii noi din 2013), au determinat cea mai redusă rată de neocupare pentru spaţiile de calitate superioară (clasă A şi B+), sub 5%.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/esop-chiriile-birourillor-de-clasa-a-si-b-din-vestul-capitalei-se-apropie-de-cele-din-centru-12293386
12293386
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.