Erdogan anunţă alegeri parlamentare anticipate pe 1 noiembrie

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 21 august 2015 83 afişări

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a anunţat vineri că Turcia urmează să organizeze alegeri parlamentare anticipate pe 1 noiembrie, relatează BBC News online.

Alegătorii se vor prezenta din nou la urme, după ce premierul Ahmet Davutoglu a eşuat să formeze o coaliţie guvernamentală în urma alegerilor din iunie.

AKP, fondat de Erdogan, a suferit în iunie cea mai mare înfrângere în alegeri de când se află la putere, în 2002, pierzând pentru prima dată în 12 ani majoritatea în Parlament pe care o deţinea singur, în principal din cauza succesului obţinut la urne de către formaţiunea prokurdă HDP.

Davutoglu a încercat să negocieze formarea unei coaliţii cu partidele MHP (naţionalist) şi CHP (opoziţie), fără succes.

Reuters scrie, pe de altă parte, că Erdogan a anunţat vineri că urmează fie format un guvern interimar, dacă va fi necesar cu miniştri din afara formaţiunilor parlamentare.

Potrivit unor oficiali de rang înalt, Erdogan urmează să-i ceară lui Davutoglu, la începutul săptămânii viitoare, să formeze un guvern interimar.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TURCIA,
ERDOGAN,
ALEGERI
/actualitate/erdogan-anunta-alegeri-parlamentare-anticipate-pe-1-noiembrie-14683796
14683796
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.