Elon Musk bate un nou record: Cum a reuşit să piardă 50 de mld. de dolari în numai două zile

Autor: Andrei Şerbănescu Postat la 10 noiembrie 2021 259 afişări

Elon Musk a pierdut 50 de miliarde de dolari până acum în această săptămână, după ce acţiunile Tesla Inc. au scăzut pentru a doua zi consecutiv, relatează Bloomberg.

Elon Musk bate un nou record: Cum a reuşit să piardă 50 de mld. de dolari în numai două zile

Este cea mai mare scădere de două zile din istoria Bloomberg Billionaires Index şi cea mai mare scădere de o zi după scăderea de 36 de miliarde de dolari a lui Jeff Bezos, după divorţul său de MacKenzie Scott în 2019.

Prăbuşirea Tesla vine pe fondul unor zile tumultoase pentru producătorul de automobile electrice. Totul a început când Musk şi-a întrebat urmăritorii de pe Twitter dacă ar trebui să vândă 10% din acţiunile companiei, situaţie dublată de vestea că fratele său Kimbal a vândut acţiuni chiar înainte de sondaj. În urma acestor ştiri, Michael Burry, investitorul făcut celebru prin filmul „The Big Short” a anunţat că Musk doreşte să-şi vândă o parte din acţiuni pentru a-şi acoperi datoriile personale.

Scăderea reduce avantajul lui Musk faţă de Bezos ca cea mai bogată persoană din lume la 83 de miliarde de dolari. Musk l-a depăşit pe fondatorul Amazon pentru prima dată în ianuarie, diferenţa dintre cei doi crescând recent la 143 de miliarde de dolari, o cifră mai mare decât averea neta a lui Bill Gates, al patrulea cel mai bogat om din lume.

În pofida scăderii, averea lui Musk este încă în creştere cu 70% în acest an, datorită câştigurilor Tesla şi a unei evaluări mai mari pentru SpaceX. Capitalizarea bursieră a Tesla s-a menţinut peste 1 trilion de dolari, un punct de referinţă pe care compania l-a atins luna tercută, după ce rezultatele din al treilea trimestru au depăşit aşteptările pieţei. De asemenea, comanda de 100.000 de maşini făcută de compania de închiriei auto Hertz Global Holdings a contribuit semnificativ la ascensiunea recentă a Tesla.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
elon musk,
avere,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.