Elon Musk a vândut acţiuni Tesla de 8,4 miliarde de dolari după ce a anunţat că va cumpăra Twitter. Valoarea tranzacţiilor, la 3,3% din averea netă a miliardarului

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 29 aprilie 2022 324 afişări

Elon Musk a vândut acţiuni Tesla de 8,4 miliarde de dolari după ce a anunţat că va cumpăra Twitter. Valoarea tranzacţiilor, la 3,3% din averea netă a miliardarului

Elon Musk, cel mai bogat om din lume, a vândut acţiuni Tesla în valoare de 8,4 miliarde de dolari săptămâna aceasta, după ce CEO-ul a anunţat că va transforma Twitter în companie privată, conform unor rapoarte publicate la Securities and Exchange Commission, autoritatea de reglementare a burselor americane.

Capitalizarea Tesla a scăzut cu 126 mld. dolari după ce Elon Musk a ajuns la un acord prin care va cumpăra Twitter. Investitorii, îngrijoraţi că miliardarul îşi va reduce participaţia la companie

Marţi şi miercuri, şeful Tesla şi SpaceX a vândut 4,4 milioane de acţiuni deţinute la producătorul de maşini electrice, notează CNBC. Ieri, 28 aprilie, miliardarul a mai vândut 5,2 milioane de acţiuni.

Musk a anunţat zilele trecute că va cumpăra Twitter pentru 52,2 dolari per acţiune, în total 44 de miliarde de dolari. În acest sens, omul de afaceri şi-a asigurat un împrumut de 25,5 miliarde de dolari, plus un credit de 12,5 miliarde de dolari, garantat cu acţiuni Tesla.

Antreprenorul va trebuie să plătească un miliard de dolari către Twitter dacă nu va reuşi să obţină fondurile necesare achiziţiei, se arată în documentele de la SEC.

Deşi înregistrează o scădere de 18,2 miliarde de dolari în 2022, Musk rămâne detaşat cel mai bogat om la nivel mondial, cu o avere netă de 252 de miliarde de dolari. Astfel, cei 8,4 miliarde de dolari reprezintă doar 3,3% din averea CEO-ului.

Prin comparaţie, ocupantul locului 2, Jeff Bezos, valorează 169 de miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

Acţiunile Tesla creşteau cu 3,4% la două ore de la începutul şedinţei de tranzacţionare de astăzi. Evoluţia pe bursă a companiei este de minus 24% în 2022.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
miliarde,
actiuni,
tesla,
vanzare,
twitter,
ceo,
tranzactie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.