'Ei au început războiul şi noi am folosit forţa pentru a-l opri' - Putin

Autor: Dorin Oancea Postat la 21 februarie 2023 58 afişări

Preşedintele rus Vladimir Putin continuă să acuze Ucraina şi statele occiddentale că au început războiul - fiind pentru prima dată când se referă la conflict ca la un război şi nu ca la o "operaţiune militară specială". "Ei au început războiul şi noi am folosit forţa pentru a-l opri", a spus el.

'Ei au început războiul şi noi am folosit forţa pentru a-l opri' - Putin

Liderii occidentali au discutat despre furnizarea de arme nucleare Ucrainei înainte de "operaţiunea militară specială" a Rusiei, a susţinut Vladimir Putin, în discursul său din faţa parlamentarilor ruşi.

El spune că Occidentul trimisese deja echipamente militare grele, avioane şi sisteme de apărare în Ucraina.

NATO înfiinţa baze militare şi laboratoare biologice la graniţele Rusiei, spune el.

Ei spuneau "minciuni respingătoare" atunci când vorbeau despre acordurile de la Minsk, a spus Putin.

Acordurile de la Minsk au fost semnate în 2014 şi 2015 şi au încercat să asigure o încetare a focului între guvernul ucrainean şi separatiştii susţinuţi de Rusia în estul Ucrainei.

Revenind la SUA, el spune că "nicio altă ţară din lume nu are atâtea baze militare străine. "Au sute de baze militare în întreaga lume, întreaga planetă este împânzită de bazele lor".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
putin,
discurs,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.