Economia Spaniei a înregistrat în trimestrul doi cea mai rapidă creşte din ultimii şapte ani

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 30 iulie 2015 83 afişări

Economia Spaniei a înregistrat în trimestrul al doilea o creştere de 1% faţă de trimestrul precedent, cea mai rapidă din ultimii şapte ani, potrivit datelor preliminare publicate de biroul de statistică, transmite MarketWatch.

Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, economia a avansat cu 3,1%, susţinută de cererea internă şi de angajările care au avut loc înaintea sezonului turistic de vară.

Datele au confirmat aşteptările Guvernului şi ale băncii centrale a Spaniei.

În primul trimestru, PIB-ul Spaniei a avansat cu 0,9% faţă de trimestrul anterior şi cu 2,7% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2014.

Biroul de statistică a mai anunţat că preţurile de consum au scăzut în iulie cu 0,1%, după ce au stagnat în iunie, dar riscul deflaţiei a scăzut. Instituţia a precizat că declinul a fost generat de preţurile mici ale energiei, în timp ce cererea de consum s-a accelerat.

Foto: AFP

Săptămâna trecută, institutul de statistică a anunţat că numărul persoanelor fără loc de muncă a scăzut în trimestrul al doilea cu 295.600, la 5,15 milioane, în economie fiind create 411.000 de posturi, cel mai ridicat număr înregistrat din 2005. Rata şomajului a scăzut la 22,4%, cel mai scăzut nivel din 2011.

La începutul lunii iunie, Guvernul de la Madrid a îmbunătăţit estimarea de creştere economică pentru acest an de la 2,9% la 3,3%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SPANIA,
ECONOMIE,
/actualitate/economia-spaniei-a-inregistrat-in-trimestrul-doi-cea-mai-rapida-creste-din-ultimii-sapte-ani-14657113
14657113
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.