Echipa de fotbal chineză care valorează mai mult decât AC Milan

Autor: Florin Casota Postat la 26 ianuarie 2017 309 afişări

O investiţie recentă în echipa de fotbal chinezească Beijin Guoan a crescut valoarea clubului la mai mult de 800 miliaone de dolari, depăşind astfel echipe importante din Vest precum AC Milan sau Atletico Madrid, scrie Bloomberg.

Echipa de fotbal chineză care valorează mai mult decât AC Milan

Compania Sinobo Land a fost de acord să achiziţioneze 64% din acţiunile clubului la o evaluare mai mare de 800 de milioane de dolari. Această evaluare este mai mare decât cea a echipei de fotbal AC Milan care a fost evaluată la 795 de milioane de dolari atunci când un alt grup chinez a încercat să achiziţioneze echipa de fotbal din Italia.

Beijing Guoan are o bază de fani foarte mare, dar cu toate acestea nu este cea mai valoroasă echipă de fotbal din China, Evergrande Taobao fiind evaluată la 2,9 miliarde de dolari. "Este un preţ umflat. Statul are un interes ca echipele să fie evaluate aşa astfel încât să-i facă pe oameni să vorbească", a declarat Simon Chadwick, consultant al unei echipe de fotbal din China.

Anunţul vine după ce preşedintele Xi Jinping a declarat că vrea să transforme China într-o putere a fotbalului mondial. De atunci, bogaţii Chinei au început să bage bani în sport, achiziţionând jucători străini cu sume fabuloase.

Liga chineză a câştigat popularitate şi anul trecut meciurile au avut o medie de 24,200 de spectatori pe meci, mai mare decât în Italia, iar veniturile din drepturi televizare au crescut de 11 ori ajungând la 1 miliard de yuani anul trecut.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.