E corect? O tânără din România bolnavă de scleroză multiplă rămâne fără pensie pentru că a scris o carte

Postat la 23 octombrie 2017 713 afişări

O nouă situaţie absurdă în România după ce o tânără bolnavă de scleroză multiplă trebuie să înapoieze statului suma de 520 de lei, încasată ca indemnizaţie de handicap, pe motiv că a scris o carte, de pe urma căreia a obţinut 230 de lei într-un an.

E corect? O tânără din România bolnavă de scleroză multiplă rămâne fără pensie pentru că a scris o carte

Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a transmis un mesaj în legătură cu această situaţie:

„39 de lei pe lună.

Atât primeşte Ioana de la Statul Român indemnizaţie de handicap.

Ioana are acum 37 ani şi a fost diagnosticată cu scleroză multiplă înainte să împlinească 30. Atât diagnosticul principal, cât şi cele secundare, nu îi permit să lucreze pentru a îşi câştiga existenţa. Aşa că statul are grijă de ea. Cam de 39 de lei pe lună.

Pentru că Ioana a avut proasta inspiraţie (după cum se pare) să scrie o carte, de pe urma căreia a încasat cinstita sumă de 230 lei într-un an… Statul Român o execută. Cerându-i înapoi suma de 520 lei.

Cam ăsta este Statul Român… cel despre care ne spun guvernanţii că administrează banii de pensii mai bine decât privaţii. Cel care tocmai bagă mâna în buzunarul oamenilor printr-o nouă taxă de solidaritate. Solidaritate cu cine?

Dacă sunteţi avocat şi aţi vrea să o ajutaţi pe Ioana să întrebe statul de sănătate la cap, vă rog să îi scrieţi.

Până una, alta… eu am făcut o donaţie.

Dacă mai este cineva pe aici care poate arăta puţină solidaritate…

Cont RON RO60RZBR0000060018720895

Cont EURO RO49RZBR0000060018720899

Cod swift RZBRROBU

Numele titularului de cont: Florescu Ioana Laura

Cont deschis la Reiffeisen Bank”, a scris fostul ministru pe Facebook.

„Na, se pare că cea mai mare umilinţă a unui bolnav de scleroză multiplă nu e că ia 39 de lei pe lună de 3 ani, e că tre să-i dea şi înapoi. O zis bunica să nu mă enervez. Nu mă enervez, că încă râd dar…

Io una… m-am săturat.

Bag picioru-n stat.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.