Dubaiul vrea să atragă mai mulţi turişti în 2023. Autorităţile au eliminat taxa de 30% pe alcool

Autor: Petru Mazilu Postat la 02 ianuarie 2023 30 afişări

Dubaiul vrea să atragă mai mulţi turişti în 2023. Autorităţile au eliminat taxa de 30% pe alcool

Autorităţile din Dubai au eliminat taxa de 30% pe alcool şi taxa de licenţă pentru consumul de alcool, într-o încercare de a stimula turismul, potrivit BBC.

Dubai a eliminat taxa de 30% pe alcool şi nu va mai percepe taxe pentru licenţele personale de alcool pe care trebuie să le aibă turiştii care intenţionează să bea. Este încă decizie luată după ce Dubai a permis vânzarea de alcool la lumina zilei în timpul Ramadanului şi livrarea la domiciliu în timpul pandemiei.

Nu este clar dacă măsura, care a intrat în vigoare duminică, va fi permanentă. Financial Times a descris mişcarea ca fiind o perioadă de probă de un an, citând „directori din industrie".

De-a lungul timpului, Dubai a reuşit să atragă mai mulţi turişti decât vecinii săi, mai ales datorită toleranţei sale faţă de un stil de viaţă mai liberal.

Cei care nu sunt musulmani în Dubai trebuie să aibă cel puţin 21 de ani pentru a consuma alcool. De asemenea, ei trebuie să aibă asupra lor un permis de alcool, un card de plastic eliberat de poliţie.

Totuşi, în barurile şi cluburile de noapte foarte rar se cer aceste carduri. Conform legii, cei care consumă alcool fără a avea card pot fi amendaţi sau arestaţi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dubai,
taxă,
alcool

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.