Drumeţii, plimbări cu bicicleta sau pescuit, în inima pădurii! Locul în care poţi fugi de caniculă

Postat la 04 iulie 2017 407 afişări

Paduri nesfarsite, poteci ascunse, paraie ce se pravale cu zgomot croindu-si drum pe sub frunzisuri si aer curat ce-ti face plamanii sa vibreze de placere. Pe scurt, un loc de poveste, aflat la o aruncatura de bat de Timisoara.

Drumeţii, plimbări cu bicicleta sau pescuit, în inima pădurii! Locul în care poţi fugi de caniculă

Vorbim de Valea lui Liman, ce se dezvaluie la marginea judetului Timis, la 114 km de Timisoara. Locul de la poalele muntilor Poiana Rusca tine de comuna Tomesti si indeamna la odihna, relaxare, sport, drumetii sau pescuit.

In fapt, Valea lui Liman este o poiana superba unde se ingramadesc apele raului Bega superioara, inca limpezi si in care inca se mai zbat pastravi iuti si argintii. Si asta nu e tot, pentru ca de aici, turistul mai are multe de ales.

Zona masivului Poiana Rusca dispune de doua rezervatii naturale, respectiv Lacul fosilifer Radmanesti si Lacul cu Narcise, cu o suprafata de 20 ha din satul Batesti.

Peste tot se pot face drumetii, plimbari cu bicicleta, dar se pot practica si alte sporturi: fotbal, inot sau pescuit.

De asemenea, in zona sunt mai multe biserici vechi de vizitat, printre care, cea mai importanta e Manastirea Izvorul lui Miron.

Schitul Acoperamantul Maicii Domnului si cele 14 biserici de lemn din zona Fagetului construite intre secolele XVI – XVIII sunt si ele nu departe si pot fi vizitate cu usurinta.

Un alt obiectiv turistic este pestera Romanesti, care gazduieste in fiecare an o manifestare unica in estul Europei, un concert printre stalactite si stalagmite sustinut de artistii de la Filarmonica ”Banatul” din Timisoara si invitatii lor, si care an de an a atras public din peste 35 de tari.

Cititi mai multe pe www.opiniatimisoarei.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.