Dragoş Nedelcu, fost membru în CA al Realitatea Media, reţinut pentru evaziune şi spălare de bani

Autor: Catalin Lupasteanu Postat la 08 octombrie 2014 66 afişări

Dragoş Nedelcu, fost membru în Consiliul de Administraţie al Realitatea Media, a fost reţinut de procurorii DIICOT, care îl acuză de evaziune fiscală şi spălare de bani, prin firme de tip "fantomă", prejudiciul produs fiind estimat la aproximativ 15 milioane de lei, potrivit unor surse judiciare.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) l-au reţinut, în aceeaşi cauză, şi pe Bogdan Viorel Mitu.

Dragoş Nedelcu şi Bogdan Mitu vor fi duşi miercuri în faţa instanţei supreme, cu propunere de arestare preventivă.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că procurorii DIICOT au făcut percheziţii la locuinţele celor doi şi i-au dus la audieri, fiind suspectaţi de fapte de evaziune fiscală şi spălare de bani prin firme de tip "fantomă".

Potrivit surselor citate, în acelaşi dosar ar fi în atenţia anchetatorilor şi un demnitar, acesta fiind motivul pentru care Nedelcu şi Mitu vor fi duşi la instanţa supremă petnru judecarea cererii de arestare preventivă.

Dragoş Nedelcu a fost membru în Consiliul de Administraţie al Realitatea Media şi administrator al televiziunii The Money Channel, parte a grupului Realitatea. În 2011, Dragoş Nedelcu s-a retras atât de la postul Realitatea TV, cât şi din CA al Realitatea Media, după cum declara atunci, pentru MEDIAFAX, Elan Schwartzenberg, fost proprietar al trustului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
NEDELCU,
REŢINERE,
/actualitate/dragos-nedelcu-fost-membru-in-ca-al-realitatea-media-retinut-pentru-evaziune-si-spalare-de-bani-13371200
13371200
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.