Time Warner desfiinţează 1.475 de posturi în divizia TV, dintre care 300 la CNN

Autor: Ana Obretin Postat la 07 octombrie 2014 47 afişări

Turner Broadcasting System, divizia de televiziuni a grupului de media american Time Warner, care include, printre altele, postul de ştiri CNN, a anunţat, luni, desfiinţarea a 1.475 de posturi, reprezentând 10% din efectivele sale.

În CNN vor fi desfiinţate 300 de posturi, a anunţat într-un comunicat separat, pe site-ul său, televiziunea de ştiri, care a precizat că un plan de restructurări a fost anunţat în luna august pentru salariaţii cu vârste de peste 55 de ani, dar şi că 170 de persoane vor fi concediate.

Turner este una dintre cele două divizii de televiziuni ale Time Warner: în afară de CNN, grupul include o serie de posturi TV sportive şi de divertisment (seriale, filme, desene animate), precum TNT, TBS, TCM şi Cartoon Network.

În schimb, televiziunea HBO, celebră pentru seriale precum "Urzeala tronurilor/ Game of Thrones", aparţine unei divizii separate şi nu va fi afectată de aceste restructurări.

Restructurările se vor face simţite "la toate nivelurile televiziunilor de ştiri, de divertisment, dedicate copiilor, adulţilor tineri, şi sportive", se arată în comunicatul companiei Turner.

În acelaşi comunicat se precizează că desfiinţarea posturilor face parte dintr-un program care vizează "stabilirea priorităţilor pentru investiţii" în producţia TV, exploatarea financiară a acesteia şi inovare.

Turner mai spune că, în paralel, doreşte să creeze 150 de posturi noi "în domeniile investiţiilor şi dezvoltării", însă nu a oferit alte detalii.

În cel de-al doilea trimestru al anului, divizia Turner a înregistrat o creştere cu 14% a profiturilor, la 929 de milioane de dolari, pentru o cifră de afaceri de 2,8 miliarde de dolari (+5%), potrivit rezultatelor publicate de Time Warner.

HBO a înregistrat o creştere a profiturilor de 19%, la 548 de milioane de dolari, şi de 17% a veniturilor, la 1,4 miliarde de dolari.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TIME WARNER,
CNN,
CONCEDIERI
/actualitate/time-warner-desfiinteaza-1-475-de-posturi-in-divizia-tv-dintre-care-300-la-cnn-13369324
13369324
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.