Dosarul Retrocedărilor: Primăria Constanţa vrea să recupereze prejudiciul de 20 de milioane de euro

Autor: Petru Mazilu Postat la 06 aprilie 2021 174 afişări

Primăria Constanţa vrea să recupereze prejudiciul de 20 de milioane de euro creat în Dosarul Retrocedărilor. Reprezentanţii municipalităţii au iniţiat o măsură în instanţă, pe lista cu pârâţi fiind persoane cunoscute precum Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu, Dragoş Săvulescu şi Cristian Borcea.

Dosarul Retrocedărilor: Primăria Constanţa vrea să recupereze prejudiciul de 20 de milioane de euro

Primăria Constanţa anunţă că a intentat acţiune civilă pentru recuperarea prejudiciului creat în Dosarul Retrocedărilor. La Tribunalul Constanţa au fost depuse şase cereri de chemare în judecată prin care se solicită instanţei obligarea pârâţilor la plata sumei de 11.733.999 dolari şi 11.011.021,40 euro reprezentând o parte a prejudiciului cauzat patrimoniului Primăriei.

„Am depus acţiuni în instanţă pentru recuperarea a peste 20 de milioane de euro de la cei care au retrocedat oraşul bucată cu bucată. Am făcut acest pas pe care defuncta administraţie a refuzat să-l facă pentru a-şi proteja capii şi acoliţii. Am încredere că justiţia ne va da şi de această dată dreptate şi vom recupera prejudiciul cauzat”, a anunţat Vergil Chiţac, primarul municipiului Constanţa.

Potrivit comunicatului de presă al Primăriei Constanţa, în cele şase dosare iniţiate de municipalitate sunt implicaţi mai mulţi pârâţi, printre care se află Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu, Dragoş Săvulescu şi Cristian Borcea. Pe bunurile pârâţilor, instanţa a dispus măsura sechestrului asigurator pentru recuperarea prejudiciului.

În Dosarul Retrocedărilor ilegale, fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, a fost condamnat definitiv la 9 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, în formă continuată şi săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, alături de alţi 31 de inculpaţi, funcţionari publici, oameni de afaceri, notari şi evaluatori.

De asemenea, prin decizia pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, instanţa a dispus desfiinţarea totală sau parţială a mai multor dispoziţii emise. În plus, instanţa a dispus restabilirea situaţiei anterioare săvârşirii infracţiunilor cercetate în cadrul acestui dosar, în sensul revenirii unor terenuri în domeniul public ori privat al Primăriei Constanţa.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
primărie,
retrocedări,
prejudiciu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.