Documentarul "Toto şi surorile lui", de Alexander Nanau, la Festivalul Tribeca 2015

Autor: Diana Pârvulescu Postat la 04 martie 2015 140 afişări

Documentarul "Toto şi surorile lui", de Alexander Nanau, va fi proiectat în premieră nord-americană la cea de-a 14-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Tribeca de la New York, în secţiunea Viewpoints, care, anul acesta, se concentrează pe tema identităţii, potrivit site-ului oficial.

Secţiunea Viewpoints cuprinde 27 de lungmetraje din 12 ţări, printre care China, Franţa, Argentina, România, Marea Britanie, Germania, Danemarca şi Statele Unite ale Americii.

Cea de-a 14-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Tribeca de la New York va avea loc între 15 şi 26 aprilie.

"Toto şi surorile lui" este un documentar observaţional, filmat vreme de 14 luni în cartierul Ferentari din Bucureşti, şi spune povestea a trei fraţi (Totonel, Ana şi Andreea) nevoiţi să se împace cu lipsa mamei şi să se maturizeze înainte de vreme.

Documentarul lui Alexandru Nanau, o coproducţie româno-maghiaro-germană, a obţinut mai multe premii internaţionale, printre care şi marele trofeu la Festivalul de Film Premiers Plans de la Angers.

Filmul a avut premiera mondială la Festivalul de la San Sebastian, în septembrie anul trecut, şi a mai câştigat, printre altele, premiul pentru cel pentru cel mai bun documentar internaţional la Festivalul de la Zürich. Producţia a primit distincţia Silver Eye pentru cel mai bun documentar la Jihlava International Documentary Film Festival 2014, lungmetrajul fiind premiat şi la Leipzig DOK Festival 2014.

Festivalul Internaţional de Film Tribeca a fost înfiinţat de Robert de Niro în 2002, pentru a revitaliza viaţa socială şi activităţile economice din Manhattan, după atentatele teroriste de la 11 septembrie 2001, şi pentru a promova oraşul New York pe harta centrelor cinematografice internaţionale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ALEXANDER NANAU,
TRIBECA,
FESTIVAL
/actualitate/documentarul-toto-si-surorile-lui-de-alexander-nanau-la-festivalul-tribeca-2015-13928467
13928467
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.