Djohar Ţarnaev a plâns pentru prima dată în faţa curţii de la începutul procesului

Autor: Iuliana Enache Postat la 05 mai 2015 57 afişări

Autorul atacului de la Maratonul din Boston, Djohar Ţarnaev, a vărsat o lacrimă în faţa curţii după ce a văzut-o pe mătuşa lui plângând în timp ce depunea mărturie în apărarea lui, relatează Sky News, în pagina electronică.

Aceasta a fost prima dată când Ţarnaev, care se confruntă cu o posibilă pedeapsă cu moartea, a demonstrat vreo emoţie de la începutul procesului. Tânărul în vârstă de 21 de ani a vărsat o lacrimă şi s-a agitat în scaun în timp ce sora mamei lui plângea în mod necontrolat.

Patimat Suleimanova a fost capabilă să răspundă doar întrebărilor despre numele ei, data şi locul naşterii. După câteva minute, judecătorul a sugerat apărării să cheme un alt martor pentru ca ea să îşi poată reveni.

În timp ce ea părăsea boxa martorilor, Ţarnaev a folosit o batistă pentru a-şi şterge ochii şi nasul.

Suleimanova este unul dintre cei câţiva membri ai familiei care se află la Boston pentru a depune mărturie în faza de stabilire a pedepsei în procesul lui Ţarnaev. Avocaţii lui au încercat să convingă juriul că el ar trebui condamnat la închisoare pe viaţă în loc să fie condamnat la moarte.

Luni, verişoara lui Ţarnaev, Raisat Suleimanova, l-a descris ca fiind un copil "foarte blând, foarte cald". Juriul a văzut, de asemenea, fotografii cu Ţarnaev când era copil, inclusiv una cu fratele lui mai mare, Tamerlan, care îl ţinea pe umeri.

Apărarea a susţinut că Djohar a fost presat de fratele lui mai mare, radicalizat, să comită atacul.

Luna trecută, Ţarnaev a fost condamnat pentru 30 de capete de acuzare în legătură cu atacurile din 15 aprilie 2013, soldate cu trei morţi şi 264 de răniţi. Procurorii susţin că el a fost un partener egal cu fratele lui în atacuri şi au cerut pedeapsa cu moartea. Nu se ştie încă dacă Ţarnaev va depune mărturie în faza de stabilire a pedepsei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
ŢARNAEV,
PROCES
/actualitate/djohar-tarnaev-a-plans-pentru-prima-data-in-fata-curtii-de-la-inceputul-procesului-14211794
14211794
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.