Omul de afaceri care vrea să renunţe la jumătate de miliard de euro doar ca să scape de soţie

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 29 iunie 2014 224 afişări

Omul de afaceri care vrea să renunţe la jumătate de miliard de euro doar ca să scape de soţie

Un cuplu britanic este în plin proces de divorţ, cele mai mari dificultăţi fiind legate de împărţirea averii. Sir Chris Hohn este unul dintre cei mai cunoscuţi filantropi ai Marii Britanii, devreme ce a donat de-a lungul timpului peste un miliard de lire sterline, în principal în cauze legate de copii.

Dar soţia sa americancă, Jamie Cooper-Hohn, susţine că nu este câtuşi de puţin generos în ce priveşte negocierile ce se poartă pe marginea divorţului. Chris Hohn susţine că soţia sa are dreptul la 25% din averea familiei, dar ea are pretenţia de a primi jumătate. Cuplu, căsătorit în 1985, are patru copii, iar soţia a intentat divorţul în martie 2012.

Lupta dintre cei doi soţi se poartă mai cu seamă în ce priveşte valoarea The Children’s Investment Fund (TCI). Chris Hohn evaluează afacerea la numai 64 de milioane de lire sterline, în timp ce soţia sa susţine că valorează mai mult de 872 de milioane de lire sterline.

Conform revistei Fortune, Chris Hohn se numără printre managerii de hedge-fund cu cele mai bune rezultate anul trecut, cu venituri anuale estimate la circa 225 de milioane de lire sterline.

Conform curţii de judecată, bunurile cuplului cuprind investiţii de peste 680 de milioane de lire sterline în cadrul TCI, alte investiţii (17 milioane de lire sterline), venituri din pensii (50 de milioane de lire sterline) şi proprietăţi (21 de milioane de lire sterline).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
divort,
marea britanie,
sotie,
avere,
copii,
cuplu,
donatie,
proces
/actualitate/omul-de-afaceri-care-vrea-sa-renunte-la-jumatate-de-miliard-de-euro-doar-ca-sa-scape-de-sotie-12792876
12792876
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.