Discuţiile cu Guvernul despre susţinerea IMM-urilor continuă. Ce spun reprezentanţii unui hub axat pe ajutarea IMM-urilor

Autor: Ioana Matei Postat la 30 aprilie 2020 152 afişări

Discuţiile cu Guvernul despre susţinerea IMM-urilor continuă. Ce spun reprezentanţii unui hub axat pe ajutarea IMM-urilor

Prima consultare cu reprezentanţii Guvernului pe marginea setului de măsuri rezultate din cercetarea iniţiată de Ingenius Hub, în cadrul campaniei „Construim împreună #ViataDupaCOVID19”, a avut loc miercuri, 29 aprilie 2020. Discuţiile au fost legate de: măsuri fiscale pentru menţinerea locurilor de muncă şi susţinerea industriilor afectate, propuneri de programe de finanţare pentru IMM-uri din fonduri guvernamentale şi fonduri UE, măsuri de creditare, măsuri specifice pentru digitalizare. La dezbatere au participat reprezentanţi ai celor patru medii esenţiale pentru inovare şi schimbare: mediul public, mediul de afaceri, mediul universitar şi mediul asociativ, potrivit informatiilor trimise de reprezentantii Ingenius Hub.

La dezbaterea iniţiată de Ingenius Hub, prin fondatoarea Rodica Lupu, au participat secretarii de stat Daniela Nicolescu şi Liviu Rogojinaru, de la Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Svetlana Gomboş, director AMPOC, din cadrul Ministerului Fondurilor Europene, Tănase Stamule, consilier pe probleme economice al premierului, precum şi 50 de reprezentanţi ai mediului de afaceri, ai patronatelor, ai profesiilor liberale, ai mediului universitar şi ONG-urilor, cum ar fi CNIPMMR, CONAF, UGIR, ANAT, RBL, Asociaţia Hotelierilor, CRE, Asociaţia Clusterelor, ADAF, Camere de Comerţ, Universitatea de Vest şi Universitatea Valahia, comunităţile Pro Afaceri Braşov, Antreprenor în România, Uprisers şi Viaţa de freelancer, lideri de opinie de marcă precum prof. Dr. Ovidiu Nicolescu, Gabriel Biriş sau Dan Ştefan şi, nu în ultimul rând, antreprenori şi experţi în diferite domenii.

„Cred că este necesar mai mult decât oricând să ne ascultăm unii pe alţii, să avem răbdare să găsim punctele comune şi măsurile care sunt benefice tuturor, nu doar unora. Este încurajator faptul că reprezentanţii guvernului au disponibilitate pentru dialog. Rămâne să lucrăm împreună, toţi cei care putem să o facem, pentru a găsi rapid soluţii optime, fără să adâncim dezechilibre deja existente în economia noastră şi fără să compromitem nici echilibrul pe termen lung prin măsuri iresponsabile. Avem aşteptări mari de la acest demers, pentru că am avut bucuria să avem parteneri constructivi, care au şi viziune, dar şi spirit de echipă. Am reuşit să generăm un dialog deschis, civilizat şi în spirit de cooperare cu ajutorul partenerilor care ni s-au alăturat atât în reţeaua Ingenius Net, de un an încoace, dar şi acum, în contextul campaniei noastre. Ne-am propus un obiectiv important: să democratizăm dialogul social, să facem astfel încât să fie auzite vocile micilor antreprenori, ale profesioniştilor liberali, ale freelancer-ilor, ale celor care rareori au prilejul să îşi comunice problemele şi ideile la un nivel la care să poată avea impact. Invit pe toţi cei care doresc să se implice, să adauge propuneri la documentul deschis şi colaborativ pe care îl punem la dispoziţie. Să fie aceasta lucrarea colectivă a noastră, a tuturor”, a precizat Rodica Lupu, fondatoare Ingenius Hub.

„Ministerul Economiei apreciază atât invitaţia la dialog cu partenerii din mediul economic, cât şi demersul de cercetare aplicată care a stat la baza măsurilor propuse aici. Suntem deschişi la propunerile dumneavoastră şi chiar vă încurajăm să ne transmiteţi toate ideile astfel încât deciziile pe care le vom lua să fie ancorate în realitate. Totodată, aş dori să lansez un îndemn la responsabilitate socială, în perioada care urmează. Ştiu că e o perioadă dificilă pentru noi toţi, dar trebuie să fim prevăzători şi după încheierea stării de urgenţă şi să încercăm să rămânem mai mult acasă”, a adăugat Liviu Rogojinaru, secretar de stat MEEMA, în cadrul întâlnirii.

În baza rezultatelor parţiale obţinute în cadrul campaniei „Construim împreună #ViataDupaCOVID19”,  Ingenius Hub a agregat un set de măsuri economice pe care le-a propus partenerilor săi de dialog ca punct de plecare pentru elaborarea unui memorandum adresat Guvernului. În cadrul consultărilor de miercuri, materialul iniţial a fost completat cu propuneri noi din partea participanţilor, varianta actualizată putând fi consultată aici.

De săptămâna viitoare, consultările vor fi reluate la nivel sectorial pe domenii de activitate, cu participarea unor delegaţi ai ministerelor de specialitate, astfel încât problemele specifice ale fiecărei zone economice să fie acoperite mai în detaliu.

Cercetarea din cadrul campaniei „Construim împreună #ViataDupaCOVID19” continuă până pe 4 Mai

Urmărește Business Magazin

Omul de afaceri care a înfiinţat medicina privată în România. Urmează să lanseze un proiect GIGANT, care ar putea fi un model şi pentru sistemul de stat Omul de afaceri care a înfiinţat medicina privată în România. Urmează să lanseze un proiect GIGANT, care ar putea fi un model şi pentru sistemul de stat

Wargha Enayati a câştigat suficient de mulţi bani din imobiliare încât în 1995 să poată intra în domeniul său de expertiză, cel medical. A fondat astfel prima clinică privată din România, iar de atunci premierele s-au ţinut lanţ: primele abonamente medicale de pe piaţa locală, prima reţea de sănătate privată, prima clinică dedicată exclusiv femeilor, primele policlinici sociale şi multe altele.

vezi continuarea
ZF.ro
Ufuk Tandoğan, CEO al Garanti BBVA România, despre cina ideală: „În trecut, pentru această întrebare mi-aş fi luat timp să trec în revistă câţiva dintre autorii sau artiştii mei preferaţi, lideri care m-au inspirat sau laureaţi ai premiilor Nobel. Acum..." Ufuk Tandoğan, CEO al Garanti BBVA România, despre cina ideală: „În trecut, pentru această întrebare mi-aş fi luat timp să trec în revistă câţiva dintre autorii sau artiştii mei preferaţi, lideri care m-au inspirat sau laureaţi ai premiilor Nobel. Acum..."
Iulian Dascălu, cel mai mare proprietar român de malluri, ignoră pandemia şi pregăteşte o investiţie de 120 mil. euro
Mediafax
Donald Trump susţine că 99% din cazurile de coronavirus sunt „total inofensive” Donald Trump susţine că 99% din cazurile de coronavirus sunt „total inofensive”
Minunea japoneză. Cum a reuşit Japonia să aibă un număr redus de cazuri şi decese cauzate de coronavirus fără să impună RESTRICŢII
MonitorulApararii
Fostul premier social-democrat Zoran Milanović revine la conducerea Croaţiei. Ca preşedinte Fostul premier social-democrat Zoran Milanović revine la conducerea Croaţiei. Ca preşedinte
Ce se întâmplă la Moscova este de bine deopotrivă pentru Rusia şi Putin(?)
MonitorulPartidelor
PSD, reacţie la apelul lui Iohannis PSD, reacţie la apelul lui Iohannis
Apelul lui Iohannis către Parlament
MonitorulSiguranteiCetateanului
COMENTARIU Valeriu Suhan E hotarata treaba  Fotbalul se joaca in zece... COMENTARIU Valeriu Suhan E hotarata treaba Fotbalul se joaca in zece...
Povestile lui Valeriu Suhan La plesneala cu un springar (parte a II-a)

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.