Diaspora românească, a cincea cea mai mare din lume. Cum s-a ajuns aici

Postat la 17 iulie 2019 402 afişări

Diaspora românească, a cincea cea mai mare din lume. Cum s-a ajuns aici

Un raport publicat recent de OCDE (Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică) arată că numărul tot mai mare al românilor plecaţi peste hotare a transformat diaspora românească într-una dintre cele mai mari din lume.

 

În raportul Talent Abroad: A review of Romanian Emigrants (Talentul de peste hotare: Un studiu privind emigranţii români), autorii notează faptul că România are a cincea cea mai mare diaspora din lume.

 

Modelul migraţiei din România s-a schimbat începând cu anii 2000, atunci când românii au avut tot mai multe posibilităţi de a ieşi din ţară. Mai mult, aderarea la Uniunea Europeană în 2007 a adus dreptul la mişcare în interiorul Uniunii, înlesnind plecarea românilor peste hotare.

 

Astfel, emigraţia s-a transformat într-un fenomen social şi economic major, populaţia scăzând de la 22,4 milioane în 2000 la 19,5 milioane în 2018.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
diaspora,
romani,
raport,
plecare,
talent

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.