Diaconescu: Îmi voi respecta angajamentul de a candida, am să-mi strâng singur semnăturile

Autor: Departamentul Politic Postat la 18 august 2014 33 afişări

Preşedintele Fundaţiei Mişcarea Populară, Cristian Diaconescu a declarat, luni, că îşi va "respecta" angajamentul de a candida în alegerile prezidenţiale şi că îşi va strânge "singur" semnăturile necesare pentru depunerea candidaturii.

Despre angajamentul de a candida, Diaconescu a spus, la RFI, că a fost "în relaţia cu preşedintele Traian Băsescu şi mai ales în relaţia cu societatea românească" şi că mesajul care îi va însoţi candidatura va fi dus "până la capăt".

"Consider esenţial ca cineva care are o pregătire specifică pentru exercitarea postului de preşedinte din prima zi de mandat să poată să explice, să prezinte acest lucru societăţii şi evident, să fie votat în consecinţă", a afirmat Diaconescu, deocamdată prezidenţiabil al PMP.

El a susţinut că a aflat "de la televizor" despre nemulţumirile unor colegi din partid şi că "lucrurile trebuie tranşate cât mai repede în favoarea tuturor".

"S-au spus şi lucruri neadevărate şi am cerut Partidului Mişcarea Populară să sancţioneze sau să limiteze o astfel de exprimare. Pentru oricine are experienţă într-un partid fiind o problemă extrem de delicată. Dar situaţia a continuat", a mai spus Diaconescu.

Diaconescu declarase, săptămâna trecută, agenţiei MEDIAFAX, referitor la candidatura sa la prezidenţiale, că o consideră "un angajament faţă de ţară", pe care îl va respecta şi a spus că va cere în partid măsuri împotriva "oamenilor din PMP care au minţit la televizor" în legătură cu numărul de semnături strânse pentru susţinerea acesteia.

El a spus, într-o postare de vineri, de pe pagina sa oficială de Facebook, că îşi va duce "candidatura până la sfârşit", indiferent dacă va beneficia sau nu de susţinerea unui partid şi că această atitudine vine din "datoria morală" faţă de susţinătorii săi şi de societate.

O decizie asupra menţinerii de PMP a candidaturii lui Diaconescu va fi luată marţi, la o întrunire a conducerii PMP.

Luni, Diaconescu a scris pe pagina sa oficială de Facebook, că va organiza o conferinţă de presă "pentru a clarifica poziţia definitivă referitoare la candidatura" sa şi în cadrul căreia va aduce" lămuriri privind recentele dezbateri publice".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
DIACONESCU,
CANDIDATURĂ,
/actualitate/diaconescu-imi-voi-respecta-angajamentul-de-a-candida-am-sa-mi-strang-singur-semnaturile-13106048
13106048
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.