DEZASTRU pentru Apple: Compania a fost depăşită de un producător de care puţini europeni au auzit

Postat la 15 august 2019 2604 afişări

DEZASTRU pentru Apple: Compania a fost depăşită de un producător de care puţini europeni au auzit

Compania condusă de Tim Cook a ajuns, în trimestrul II, pe locul 4 în topul producătorilor de smartphone la nivel global. Înregistrând o scădere masivă a numărului de smartphone-uri livrate, Apple a fost depăşită de Samsung, Huawei şi Oppo, producător chinez cu o prezenţă discretă în Europa.

Potrivit Business Insider, care citează compania de consultanţă în domeniu IHS Markit, Apple a livrat 35,3 milioane de iPhone-uri în trimestrul II, ceea ce se traduce într-o cotă de piaţă de doar 11%. Oppo, pe de altă parte, a livrat 36,2 milioane de unităţi.

Samsung îşi păstrează poziţia de lider, cu 75,1 milioane de unităţi livrate, în vreme ce Huawei - în ciuda problemelor generate de războiul comercial dintre SUA şi China - a reuşit să îşi păstreze aceeaşi cotă de piaţă ca în primul trimestru, respectiv 18%. Mai exact, Huawei a livrat 58,7 milioane de smartphone-uri în lunile aprilie-iunie.

 

Din punct de vedere al creşterii, campioni sunt tot cei de la Oppo, cu un plus de 43% faţă de trimestrul an. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
apple,
companie,
producator,
dezastru,
livrare,
smartphone

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.