Dezastru la bursa din China, peste 1.000 de companii au înregistrat scăderi într-o singură zi după ce Trump a anunţat noile tarife

Autor: Alex Ciutacu Postat la 19 iunie 2018 180 afişări

Dezastru la bursa din China, peste 1.000 de companii au înregistrat scăderi într-o singură zi după ce Trump a anunţat noile tarife

Într-o piaţă bursieră unde investitorii sunt obişnuiţi să fie dezamăgiţi, scăderile de marţi au reuşit încă să şocheze piaţa, potrivit Bloomberg.

Nivelul de referinţă al indicelui bursei din China s-a prăbuşit cu aproape 5% în timpul zilei, iar până la închidere, tensiunile din ce în ce mai mari dintre China şi SUA au determinat scăderi semnificative, de 10%, pentru 1.023 de companii listate la bursa din Shanghai.

Prin urmare, indicele bursei din Shanghai a scăzut sub nivelul de 3.000 de puncte, un nivel pe care nu l-a mai atins de la crash-urile din piaţă din 2015 şi 2016.

Cu Washingtonul şi Beijingul ameninţându-se reciproc cu tarife din ce în ce mai mari, investitorii sunt îngrijoraţi că un război comercial va acţiona ca o frână pentru economia Chinei şi va distruge pieţele bursiere.

Vânzările de acţiuni s-au intensificat săptămâna trecută după ce statisticile au arătat puncte slabe în economia Chinei.

„Văzând că indicele de referinţă scade sub nivelul de 3.000 de puncte ne răneşte chiar mai mult”, spune Hao Hong, strateg şef în cadrul Bocom International Holdings în Hong Kong. „Lucrurile ar putea deveni mult mai rele dacă războiul comercial escaladează iar China ripostează într-un mod neconvenţional”.

China a anunţat astăzi că va răspunde „cu forţă” după ce preşedintele Donald Trump a ameninţat că va impune tarife pe bunuri de 200 de miliarde de dolari, şi încă 200 de miliarde de dolari dacă Beijingul răspunde.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
china,
bursa,
scaderi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.