Deutsche Welle difuzează un documentar despre prostituţia forţată, inclusiv a româncelor, la Berlin

Autor: Valentin Vidu - Mediafax Postat la 16 aprilie 2015 296 afişări

Tinere, printre care românce şi bulgare, unele minore, sunt obligate să întreţină relaţii sexuale cu până la 15 bărbaţi pe zi, adesea neprotejat, aducând profituri de milioane de euro anual unor patroni de bordeluri lipsiţi de scrupule, denunţă Deutsche Welle într-un documentar.

Multe dintre tinere nu au paşapoarte şi nu vorbesc germana, iar în special cele din Europa de Est riscă să ajungă pe mâna unor traficanţi lipsiţi de scrupule, potrivit acestu documentar care a fost realizat pe parcursul unui an de zile.

Ele sunt recrutate pe Internet şi ajung în Germania cu speranţa unui viitor mai bun pentru ele şi familiile lor. În ţările de origine, prostituţia este interzisă, însă, în toate oraşele importante funcţionează bordeluri ilegale, iar unele femei îşi vând corpul pe străzi. Fete care trăiesc în sărăcie devin astfel o pradă uşoară pentru traficanţi.

Documentarul arată cum proprietari nemiloşi de bordeluri din Germania atrag tinere din România pe piaţa prostituţiei Germane, prin reclame pe Internet, cât se poate de legal.

Parlamentul german a pus semnul egalităţii, prin legea prostituţiei din 2002, între operarea bordelurilor şi alte servicii mai "obişnuite". De atunci, piaţa se află în căutare de noi prostituate, având în vedere că această abordare lipsită de orice inhibiţii a prostituţiei atrage turişti sexuali din întreaga Europă.

Autorii documentarului, Nadya Luer şi Jo Goll, au petrecut peste un an, în contact cu aceste victime ale prostituţiei forţate.

Unele dintre femei le-au povestit reporterilor, în discuţii ample şi confidenţiale, cum au fost atrase de traficanţi, în ţările lor de origine, cu promisiuni privind obţinerrea unui loc de muncă de chelneriţă sau infirmieră pentru pensionarii din prospera Germanie.

Însă aceste vise se năruiesc la frontieră, unde paşapoartele - şi identităţile - le sunt confiscate.

Documentarul, difuzat în Germania începând de miercuri şi care urmează să fie difuzat în toată lumea până vineri, relevă, totodată, cât de dificil este ca victimele să rupă acest cerc vicios al sexului forţat şi violenţei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GERMANIA,
PROSTITUŢIE,
ROMÂNIA
/actualitate/deutsche-welle-difuzeaza-un-documentar-despre-prostitutia-fortata-inclusiv-a-romancelor-la-berlin-14123496
14123496
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.