Deutsche Bank anticipează pierderi de 6,2 miliarde de euro în trimestrul trei, după reevaluări de active

Autor: Anca Dumitrescu Postat la 08 octombrie 2015 79 afişări

Deutsche Bank, cea mai mare bancă din Germania, anticipează pierderi de 6,2 miliarde de euro în trimestrul al treilea, ca urmare a reevaluării în scădere a activelor operaţiunilor de investment banking şi private banking cu 5,8 miliarde de euro, transmite MarketWatch.

Banca va prezenta rezultatele financiare din trimestrul al treilea la sfârşitul acestei luni, când va anunţa şi schimbări importante de strategie.

Deutsche Bank a precizat că cea mai mare parte a revizuirii valorii activelor este determinată de înăsprirea reglementărilor.

Constrângerile asupra profitabilităţii şi obligativitatea de creştere a rezervelor de capital vor face ca banca de investiţii, inclusiv divizia Bankers Trust, cumpărată în 1999, să nu mai înregistreze profit la nivelul din trecut.

Analiştii consideră că reevaluarea în scădere a activelor este o recunoaştere a realităţii şi o încercare de a crea condiţiile pentru performanţe viitoare.

În reevaluare sunt incluse şi costuri la divizia de retail Postbank, la care Deutsche Bank vrea să renunţe.

Banca a mai alocat şi 1,2 miliarde de euro pentru costurile legate de litigii.

Cele mai mari bănci europene încearcă să echilibreze creşterea lentă de pe pieţele locale cu reglementările mai stricte de pe pieţele din Europa şi Statele Unite, care le-au redus profiturile, în timp ce băncile americane aplică o strategie de dezvoltare agresivă în străinătate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
DEUTSCHE BANK,
PIERDERI,
active
/actualitate/deutsche-bank-anticipeaza-pierderi-de-6-2-miliarde-de-euro-in-trimestrul-trei-dupa-reevaluari-de-active-14811273
14811273
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.