Deficitul de cont curent a scazut de aproape 2,5 ori in primul trimestru

Postat la 16 mai 2011 19 afişări

Contul curent al balantei de plati a avut in primul trimestru un deficit de 634 milioane euro, de aproape 2,5 ori mai mic fata de nivelul din aceeaşi perioada din 2010, dar de peste 14 ori mai mare comparativ cu valoarea raportata pentru primele doua luni ale acestui an, potrivit BNR.

Contul curent al balantei de plati a avut in primele doua luni un deficit de 44 milioane euro, de 17 ori mai mic fata de aceeasi perioada din 2010. In primul trimestru, deficitul contului curent al balantei de plati a scazut cu 58,9% fata de aceeasi perioada din anul precedent, datorita reducerii deficitului balantei comerciale cu 64,6% si majorarii excedentului transferurilor curente cu 68% (pe seama transferurilor nete ale administratiei publice), potrivit unui comunicat al Bancii Nationale a Romaniei (BNR). Astfel, deficitul balantei comerciale s-a situat la 455 milioane de euro, fiind de aproape trei ori mai mic fata de nivelul de 1,287 miliarde de euro inregistrat in ianuarie-martie 2010.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
deficit,
cont curent,
date,
BNR
/actualitate/deficitul-de-cont-curent-a-scazut-de-aproape-2-5-ori-in-primul-trimestru-8268589
8268589
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.