Declaraţiile lui Jirinovski nu reprezintă poziţia Rusiei, afirmă ambasadorul rus la Riga

Autor: Anna Primac Postat la 14 august 2014 44 afişări

Vladimir Jirinovski reprezintă un partid de opoziţie, iar declaraţiile sale nu reflectă poziţia oficială a Rusiei, a declarat ambasadorul rus la Riga, Aleksandr Veşniakov, după o întrevedere cu oficiali ai Ministerul leton de Externe, relatează RIA Novosti, în pagina electronică.

Ministrul leton de Externe, Edgar Rinkevici, l-a convocat miercuri pe ambasadorul rus pentru a explica declaraţiile vicepreşedintelui Dumei, Vladimir Jirinovki, potrivit căruia "Polonia va fi ştearsă de pe faţa pământului".

"Statele baltice şi Polonia sunt condamnate. Vor fi şterse de pe faţa pământului. Nu va rămâne nimic", a afirmat preşedintele Partidul Liberal-Democrat, considerat un apropiat al Kremlinului. Ele "vor fi nimicite. Nimic nu va rămâne acolo. Liderii acestor state pitice ar trebui să se gândească cine sunt", a adăugat Jirinivski, pe fondul escaladării conflictului din Ucraina.

Potrivit lui Veşniakov, "Jirinovski reprezintă un partid de opoziţie şi nu poate exprima poziţia oficială a Rusiei".

Tototdată, ambasadorul rus a menţionat că deputaţi şi membri ai Guvernului din Letonia au făcut în repetate rânduri delaraţii rusofobe. El i-a îndemnat pe politicienii letoni să nu tensioneze relaţiile cu Rusia.

Recent, Ministerul polonez de Externe l-a convocat pe ambasadorul rus la Varşovia din aceleaşi motive.

Întrebat dacă tratează cu seriozitate declaraţiile lui Jirinovski, ministrul polonez de Externe, Radoslaw Sikorski, a declarat marţi seara pentru Polsat TV: "Atât de serios, încât l-am convocat pe ambasadorul rus la Ministerul de Externe şi l-am întrebat care este poziţia autorităţilor (ruse)".

Ministerul polonez de Interne Bartlomeij Sienkiewicz a declarat că Jirinovski este cunoscut pentru comentariile sale extremiste despre tot felul de subiecte.

"El este un extremist politic în Rusia şi susţine astfel de afirmaţii de ani de zile", a precizat Sienkiewicz.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
LETONIA,
/actualitate/declaratiile-lui-jirinovski-nu-reprezinta-pozitia-rusiei-afirma-ambasadorul-rus-la-riga-13088495
13088495
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.