DECLARAŢIILE DE AVERE ale miniştrilor din Cabinetul Cioloş. Ce averi au ministrul de Externe şi cel al Sănătăţii

Autor: Mădălina Dârvaru Postat la 09 decembrie 2015 134 afişări

Ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, şi-a cumpărat anul acesta un BMW-X3 şi are în conturi aproximativ 250.000 de euro, potrivit declaraţiei de avere postate miercuri pe site-ul Guvernului.

Declaraţia de avere a ministrului Lazăr Comănescu

Ministrul de Externe deţine două terenuri în Vâlcea, cu suprafaţa totală de 7.500 metri pătraţi, şi o casă, toate moştenite de la părinţi. La acestea se adaugă o casă în Bucureşti şi un apartament, ambele moştenite de către soţie. Singurul imobil cumpărat de Lazăr Comănescu este un apartament de 63 metri pătraţi, achiziţionat în 1991.

Anul acesta, ministrul de Externe, care a deţinut funcţia de consilier prezidenţial până la numirea în Cabinetul Cioloş, a cumpărat un autoturism BMW-X3.

Potrivit declaraţiei de avere din iunie 2015 care poate fi consultată pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale, în noiembrie 2014 ministrul de Externe a vândut un autoturism cu suma de 32.500 de euro.

Şeful diplomaţiei nu deţine nici bijuterii, nici obiecte de artă.

Comănescu declară şi trei depozite în valută cu valoarea totală de 235.000 de euro şi unul în moneda naţională în valoare de 51.000 de lei. De asemenea, în contul curent Comănescu are 30.000 de lei.

În acest an, şeful diplomaţiei a câştigat 7.300 de euro în perioada 1 ianuarie -16 februarie ca ambasador la Berlin, la care se adaugă cei circa 60.000 de lei obţinuţi de la Administraţia Prezidenţială în cele nouă luni petrecute în echipa preşedintelui Klaus Iohannis, plus 30.000 de lei pensie.

Soţia sa a câştigat 20.000 de lei lucrând în cadrul Academiei de Studii Economice.

Declaraţia de avere a ministrului Patriciu Achima Cadariu

Potrivit declaraţiei de avere postate pe site-ul Guvernului miercuri, Patriciu Achimaş Cadariu deţine două terenuri - unul cumpărat în 2011, în suprafaţă de 500 de metri pătraţi, şi unul achiziţionat în 2014, în suprafaţă de 1.087 de metri pătraţi, dar şi o casă în Cluj-Napoca, cumpărată în 2011, în suprafaţă de 126 de metri pătraţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

De asemenea, el are mai multe depozite bancare în care are aproximativ 300.000 de lei, dar şi conturi în valută în care deţine aproape 5.000 de euro.

Ministrul Sănătăţii a încasat de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu", unde este conferenţiar universitar, un salariu de 39.724 de lei, iar de la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca (IOCN), unde a deţinut funcţia de manager, suma de 103.663 de lei. El a înregistrat alte venituri, în sumă de 87.368 de lei, de la IOCN din patru proiecte derulate.

La rândul său, Victoria-Violeta Alexandru, ministrul pentru Consultare Publică si Dialog Civic, deţine un teren în comuna Vităneşti, judeţul Teleorman, moştenit în anul 2007, în suprafaţă de 0,8 hectare, şi un apartament în Bucureşti, dobândit în ianuarie 2015, în suprafaţă de 62 de metri pătraţi.

Potrivit declaraţiei de avere postate pe site-ul Guvernului, ministrul pentru Consultare Publică si Dialog Civic a vândut, în mai 2015, un teren intravilan din comuna Vităneşti contra sumei de 23.000 de lei. Victoria-Violeta Alexandru are şi un credit de 55.000 de euro luat în ianuarie 2015 şi care are scadenţă în 2045.

Ca venituri, ea a încasat un salariu de 45.000 de lei de la Asociaţia Institutul pentru Politici Publice şi dividende de 14.000 de lei de la o firmă de consultanţă, în timp ce soţul său a primit un salariu de 25.000 de lei de la Baza 90 Aviaţie.

Membrii Guvernului Cioloş au depus jurământul de învestitură în 17 noiembrie.

Guvernul Cioloş are 22 de membri, aceştia fiind: Vasile Dâncu - vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Costin Grigore Borc - vicepremier şi ministrul Economiei, Comerţului şi Turismului, Lazăr Comănescu - ministrul Afacerilor Externe, Petre Tobă - ministrul Afacerilor Interne, Mihnea Ioan Motoc - ministrul Apărării Naţionale, Anca Dana Dragu Paliu - ministrul Finanţelor Publice, Achim Irimescu - ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Victor Vlad Grigorescu - ministrul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri, Adrian Curaj - ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Vlad Alexandrescu - ministrul Culturii, Aura Carmen Răducu - ministrul Fondurilor Europene, Raluca Prună - ministrul Justiţiei, Cristina Paşca Palmer - ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Claudia Ana Costea - ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Marius-Raul Bostan - ministrul pentru Societatea Informaţională, Patriciu Achimaş-Cadariu - ministrul Sănătăţii, Elisabeta Lipă - ministrul Tineretului şi Sportului, Marian Dan Costescu - ministrul Transporturilor, Victoria-Violeta Alexandru - ministrul delegat pentru Dialog Social, Dan Stoenescu - ministrul delegat pentru Relaţiile cu Românii de peste Hotare, Ciprian Bucur - ministrul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, Ioan Dragoş Tudorache - şeful Cancelariei primului ministru

Urmărește Business Magazin

/actualitate/declaratiile-de-avere-ale-ministrilor-din-cabinetul-ciolos-ce-averi-au-ministrul-de-externe-si-cel-al-sanatatii-14914119
14914119
comments powered by Disqus
Avocatul gulerelor albe Avocatul gulerelor albe

Mihai Mareş se numără printre primii avocaţi români care s-au specializat pe criminalitatea gulerelor albe, apărând executivi de top, antreprenori, afaceri dezvoltate în România sau subsidiare ale marilor multinaţionale. Dacă ne uităm la tensiunile din business din ultimii ani, atât de pe plan local, cât şi de la nivel internaţional, constatăm cu uşurinţă că pariul său a fost unul câştigător. Cum a ales acest domeniu şi care au fost paşii prin care a construit casa de avocatură Mareş & Mareş?

vezi continuarea
ZF.ro
Englezii închid uşa „instalatorilor polonezi şi muncitorilor români”: Regatul Unit nu mai vrea forţă de muncă ieftină în fabrici, depozite, hoteluri şi restaurante Englezii închid uşa „instalatorilor polonezi şi muncitorilor români”: Regatul Unit nu mai vrea forţă de muncă ieftină în fabrici, depozite, hoteluri şi restaurante
S-a terminat! Decizia CRUCIALĂ luată de PSD în urmă cu câteva ore.
ProMotor.ro
Ce înseamnă 10:10, 9:15 sau 69 pe înțelesul tuturor? Ce înseamnă 10:10, 9:15 sau 69 pe înțelesul tuturor?
Care sunt piesele care pică cel mai des la o MAȘINĂ ELECTRICĂ? N-are nicio legătură cu mașinile normale
Care este mai tare: 4WD de la Dacia sau quattro de la Audi? Momentul adevărului
Descopera.ro
VIDEO. Un alt CĂLĂTOR ÎN TIMP a prezentat o FOTOGRAFIE cu Pământul din anul 5000. ''Veştile nu sunt bune pentru umanitate'' VIDEO. Un alt CĂLĂTOR ÎN TIMP a prezentat o FOTOGRAFIE cu Pământul din anul 5000. ''Veştile nu sunt bune pentru umanitate''
Misterul CORPULUI lui Lenin şi EXPERIMENTUL rusesc care durează deja de 90 de ani. ''Zici că se va RIDICA''
PROBLEMA de matematică pe care doar o persoană dintr-o mie o poate rezolva. Majoritatea oamenilor dau ca răspuns numărul 40
Go4it.ro
Cel mai nou telefon PLIABIL a ajuns în România! Ce poate să facă noul SAMSUNG de 1.400 de euro Cel mai nou telefon PLIABIL a ajuns în România! Ce poate să facă noul SAMSUNG de 1.400 de euro
NETFLIX nu mai asigură gratuitate utilizatorilor din România. Ce oferă Netflix în schimb
O companie britanică lansează în 2020 un telefon cu WINDOWS 10. Acesta va putea fi folosit asemeni unui PC
Csid.ro
Portretul psihologic al unui violator: cum îl recunoaştem şi cum evităm să devenim victime Portretul psihologic al unui violator: cum îl recunoaştem şi cum evităm să devenim victime
Cum poţi ajuta o femeie care este abuzată
HOROSCOP AUGUST 2019: se anunţă noi câştiguri financiare şi multe relaţii pasagere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.