Declaraţie neaşteptată a unuia dintre cei mai puternici lideri europeni: "Graniţa este una dintre cele mai rele invenţii din istorie"

Postat la 30 august 2016 236 afişări

Declaraţie neaşteptată a unuia dintre cei mai puternici lideri europeni: "Graniţa este una dintre cele mai rele invenţii din istorie"

În timpul unui discurs ţinut la Forumul European de la Alpbach, preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker a insistat asupra ideii că Europa trebuie să arate solidaritate în ceea ce priveşte problema refugiaţilor. El a descris ideea de graniţe dintre state ca fiind "una dintre cele mai rele invenţii din istorie".

Forumul este un eveniment care are loc în Austria, unde lideri de diferite naţionalităţi sunt invităţi să ţină discursuri pe teme actuale.

Remarcile lui Juncker vin într-un moment delicat, în care opinia publică este mai mult împotriva politicilor de liberalizare a graniţelor, având în vedere recentele atacuri teroriste din Franţa, Belgia şi Germania.

Un studiu efectuat recent de Pew Research Center arată că peste jumătate dintre europeni se tem că fluxul de refugiaţi va creşte riscurile unor noi atentate teroriste.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.