Decizie surpriză a unui mare brand de fashion. România este în vizorul companiei

Postat la 12 aprilie 2017 57 afişări

Decizie surpriză a unui mare brand de fashion. România este în vizorul companiei

Stefanel, un brand care a intrat pe piaţă la începutul anilor ’90, ajunge pe mâinile a două fonduri de investiţii  - Oxy Capital şi Attestor Capital  - din cauza problemelor financiare. Noii acţionari majoritari se gândesc să schimbe modelul de business al retailerului italian care momentan pierde bani, astfel că o propunere este relocarea producţiei din China în Europa, respectiv în ţări precum România, Italia şi Turcia, scrie Reuters, care citează surse din piaţă.

Pe lista de planuri a Oxy şi Attestor se numără şi reducerea numărului de magazine Stefanel şi vânzarea produselor prin intermediul unor magazine de tip multibrand.

Local, Stefanel deţinea la finalul anului trecut 12 magazine monobrand şi un outlet, cu o cifră de afaceri de circa 6 milioane de euro, potrivit reprezentanţilor brandului italian.

Cele două fonduri de investiţii care au preluat 75% din Stefanel, Oxy Capital şi Attestor Capital, vor să relanseze brandul pentru ca apoi să îl vândă în circa cinci ani, scrie Reuters care citează o sursă din interiorul unuia dintre fonduri.

La finalul lunii martie Stefanel a decis să vândă 75% acţiuni către cei doi investitori financiari pentru a primi rapid 10 mil. euro astfel încât să evite falimentul.

În ultimul deceniu compania a acumulat datorii de 170 mil. euro în contextul competiţiei acerbe din partea H & M şi Zara. Pentru a supravieţui, compania va mai primi alte 15 mil. euro de la bănci şi de la cele două fonduri de private equity. Giuseppe Stefanel, fostul proprietar şi preşedinte, ar putea contribui şi el cu 1,25 - 2,5 mil. euro, dar acest lucru nu s-a stabilit încă, spun sursele.

Compania va intra pe mâinile celor două fonduri de investiţii până la vară, după ce noii acţionari majoritari vor primi undă verde de la Consiliul Concurenţei din Italia şi de la un tribunal din Treviso care se ocupă de dosarul de faliment al companiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
brand,
decizie,
fashion

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.