Decizie fără precedent a lui Donald Trump: Americanii au ieşit din Consiliul pentru Drepturile Omului al Naţiunilor Unite

Autor: Alex Ciutacu Postat la 20 iunie 2018 87 afişări

Decizie fără precedent a lui Donald Trump: Americanii au ieşit din Consiliul pentru Drepturile Omului al Naţiunilor Unite

Statele Unite s-a retras dintr-un „ipocrit şi egoist” Consiliu pentru Drepturile Omului din cadrul Naţiunilor Unite, marţi, în contextul a ceea ce americanii au numit o tendenţiozitate cronică faţă de Israel şi o lipsă de reforme. Activiştii avertizează cu privire la impactul negativ masiv pe care îl va avea decizia, potrivit Reuters.

Stând alături de Secretarul de Stat Mike Pompeo, ambasadorul SUA la ONU, Nikki Haley a criticat dur Rusia, China, Cuba şi Egiptul pentru că au încurcat eforturile americanilor de a aduce o serie de reforme în consiliu.

De asemenea a criticat statele care împărtăşsc aceleaşi valori ca americanii şi care încurajau Washingtonul să rămână, dar „nu erau dornice de o schimbare serioasă de paradigmă”.

Retragerea Washingtonului este cea mai recentă într-o serie de decizii luate de Donald Trump, precum retragerea din Acordul de la Paris, cât şi retragerea din deal-ul nuclear cu Iran.

Decizia vine în contextul în care Statele Unite se confruntă cu critici masive pentru că ţin copii despărţiţi de părinţii lor imigranţi la graniţa SUA-Mexic.

Şeful Consiliui pentru Drepturile Omului din cadrul ONU, Zeid Ra ad al-Hussein, le-a cerut americanilor să renunţe la această politică „de neconceput”.

„Uitaţi-vă la membrii consiliului şi veţi vedea lipsă de respect pentru majoritatea drepturilor omului, spune Haley, referindu-se la Venezuela, China, Cuba şi Republica Democrată Congo.

Haley susţine că „atenţia disproporţionată şi ostilitatea fără sfârşit către Israel este o dovadă clară că acest consiliu este motival politic, nu de drepturile omului”.

Benjamin Netanyahu, premierul israelian, a salutat decizia SUA.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
americani,
consiliu,
drepturile omului

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.