Decizia NEAŞTEPTATĂ a Judecătoriei Sectorului 4: Statul nu va plăti despăgubiri după tragedia de la Colectiv

Postat la 06 aprilie 2017 22 afişări

Judecătoria Sectorului 4 a respins, miercuri, solicitarea introducerii în procesul Colectiv a statului român ca parte responsabilă pentru plata daunelor, cauza fiind trimisă la Tribunalul Bucureşti pentru reunirea cu dosarul în care este cercetat Cristian Popescu Piedone. Decizia nu este definitivă.

Decizia NEAŞTEPTATĂ a Judecătoriei Sectorului 4: Statul nu va plăti despăgubiri după tragedia de la Colectiv

"Respinge ca neîntemeiate cererile privind introducerea în cauză în calitate de părţi responsabile civilmente a Statului Român prin Ministerul Finanţelor şi a Ministerului Sănătăţii. Admite cererea formulată de procuror privind trimiterea prezentei cauze la Tribunalul Bucureşţti-secţia I Penală în vederea reunirii cu dosarul nr. 17008/3/2016", se arată în decizia instanţei.

Hotărârea nu este definitivă.

La termenul din 21 martie, mai mulţi avocaţi ai părţilor vătămate din dosarul Colectiv au cerut includerea în cauză, ca părţi responsabile, a ministerelor Sănătăţii şi Finanţelor, motivând că unele victime au murit pentru că nu s-a cerut ajutor extern la timp în ceea ce priveşte spitalizarea. Un alt motiv invocat de avocaţi a fost acela că bunurile celor judecaţi, patronii clubului şi cei ai firmei de artificii, nu pot acoperi toate daunele pe care părţile vătămate le cer.

Procurorii au cerut ca dosarul în care sunt judecaţi proprietarii clubului şi cei ai firmelor de artificii să fie conexat cu cel în care este cercetat fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.