Decizia băncilor din această dimineaţă. Se întâmplă pentru prima dată în istoria financiară a României

Postat la 08 februarie 2016 622 afişări

Decizia băncilor din această dimineaţă. Se întâmplă pentru prima dată în istoria financiară a României

Veste bună pentru românii cu credite în monedă românească: costul leilor scade într-o singură şedinţă cu 4%, cel mai mare declin din ultimele şase luni. Dobânda Robor cu scadenţa la trei luni, referinţa pentru calculul creditelor în lei cu dobândă variabilă, a ajuns astăzi la minimul istoric de 0,79% pe an, în scădere cu 4% faţă de şedinţa precedentă, ceea ce marchează practic cel mai sever ritm de scădere de la începutul lunii iulie din 2015.

Poziţionarea pe o pantă descendentă a indicatorului Robor la trei luni creează premisele ieftinirii creditelor chiar din martie când majoritatea băncilor îşi vor actualiza ratele la aceste dobânzi, operaţiune realizată trimestrial.

Citiţi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/decizia-bancilor-din-aceasta-dimineata-se-intampla-pentru-prima-data-in-istoria-financiara-a-romaniei-15049426
15049426
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.