Decebal Făgădău, ales primar interimar al Constanţei după demisia lui Mazăre

Autor: Cosmin Vaideanu Postat la 08 iunie 2015 125 afişări

Viceprimarul Constanţei, Decebal Făgădău, a fost ales, luni, de consilierii locali, cu 16 voturi pentru şi niciunul împotrivă, să exercite atribuţiile de primar al oraşului, după demisia lui Radu Mazăre, el declarând că doreşte ca mandatul său să fie unul cu vorbe puţine şi cu fapte multe.

Consilierii locali s-au întrunit, luni, într-o şedinţă extraordinară, pe ordinea de zi aflându-se un singur proiect, şi anume cel privind desemnarea unui viceprimar în vederea exercitării atribuţiilor primarului municipiului Constanţa, ca urmare a încetării de drept a mandatului lui Radu Mazăre, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Consilierii au avut de ales între viceprimarii Decebal Făgădău şi Gabriel Stan, votul fiind secret.

Astfel, Decebal Făgădău a fost ales primar interimar cu 16 voturi pentru şi niciun vot împotrivă, în timp ce celălalt vicerpimar, Gabriel Stan, nu a primit niciun vot, şapte voturi fiind anulate.

Decebal Făgădău a declarat jurnaliştilor, la finalul şedinţei Consiliului Local Constanţa, că doreşte ca mandatul său de primar interimar să fie unul cu vorbe puţine, dar cu fapte multe.

"Le mulţumesc colegilor mei consilieri pentru încrederea acordată, va fi un mandat cu vorbe puţine şi sper cu fapte şi rezultate multe. Îmi doresc să am o colaborare excelentă atât cu Consiliul Local, cu Executivul municipalităţii, şi de asemenea voi deschide o relaţie cu tot ceea ce înseamnă viaţa Constanţei. (...) Este o mare onoare şi o mare responsabilitate. Constănţenilor le transmit un mesaj de încredere, un mesaj de siguranţă în ceea ce priveşte atât viaţa oraşului, din toate punctele de vedere, şi cred că împreună putem, într-un an, să schimbăm multe lucruri în bine", a afirmat Decebal Făgădău.

Întrebat dacă vor exista schimbări în cadrul Primăriei, Făgădău a răspuns: “Schimbările nu vor fi bruşte, radicale, oraşul are nevoie de continuitate, constănţenii trebuie să simtă că trăiesc într-un oraş sigur, într-un oraş cu perspective şi în momentul de faţă principala noastră preocupare este aceea de a gestiona prezentul şi de a creiona viitorul”.

Decebal Făgăsău va ocupa această funcţie până la alegerile locale de anul viitor.

Consilierii locali trebuie să aleagă în următoarea şedinţă un alt viceprimar care să preia responsabilităţile avute de Decebal Făgădău.

Decebal Făgădău, în vârstă de 42 de ani, de profesie economist, este viceprimar al municipiului Constanţa din anul 2009, iar înainte de a ocupa această funcţie a fost director al Complexului Muzeal şi de Ştiinţe ale Naturii Constanţa. El este căsătorit şi are doi copii.

Conform celei mai recente declaraţii de avere, din iunie 2014, Decebal Făgădău deţine împreună cu soţia sa un apartament în Constanţa cumpărat în 2006. De asemenea, soţia sa a moştenit, în 2013, nouă la sută dintr-un teren de 1.000 metri pătraţi în cartierul Palazu Mare, 37,5 la sută dintr-un apartament şi aproape 20 la sută dintr-un autoturism Logan, fabricat în 2007.

Decebal Făgădău deţine în numerar suma de 225.000 de lei şi are un credit contractat în 2006 de 38.000 de franci elveţieni.

Vineri dimineaţă, prefectul judeţului Constanţa, Constantin Ion, a semnat ordinul de încetare a mandatului de primar al lui Radu Mazăre, după ce acesta şi-a prezentat demisia din funcţie. Mazăre a explicat motivele demisiei într-o scrisoare în care îşi cere iertare în faţa tuturor pentru greşelile făcute, precizând că "dorinţa sa de a face bine oraşului şi locuitorilor săi nu justifică nedreptăţile, stresul şi chinul" la care este supus de "atâta vreme".

"Începând de astăzi (22 mai - n.r.) nu-mi mai doresc o viaţă publică politică", arăta Mazăre în mesajul respectiv.

Atribuţiile de primar au fost preluate de către viceprimarul Decebal Făgădău, după ce Radu Mazăre a fost arestat preventiv şi suspendat din funcţie, prin ordin al prefectului.

La câteva zile după ce a renunţat la funcţia de primar, Radu Mazăre a demisionat şi din PSD. În luna martie, el renunţase la funcţia de preşedinte al social-democraţilor constănţeni, dar rămăsese simplu membru.

Radu Mazăre a fost primar al Constanţei din anul 2000, când a candidat ca independent, reuşind să-l învingă în turul al doilea pe candidatul PSDR, Tudor Baltă, cu 66% din sufragiile electoratului constănţean. A fost singura dată când Mazăre a avut nevoie de un al doilea tur de scrutin pentru a fi ales primar. Începând cu 2004, el a câştigat din primul tur toate alegerile pentru Primăria Constanţa, ajungând acum la cel de-al patrulea mandat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FĂGĂDĂU,
ALEGERE PRIMAR,
/actualitate/decebal-fagadau-ales-primar-interimar-al-constantei-dupa-demisia-lui-mazare-14425297
14425297
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.