De ce nu se mai poate angaja o legendă a industriei tehnologice nici măcar la un service Apple ?

Autor: Ioana Matei Postat la 07 septembrie 2016 1085 afişări

De ce nu se mai poate angaja o legendă a industriei tehnologice nici măcar la un service Apple ?

JK Scheiberg a lucrat 21 de ani ca inginer pentru giganţi din industria tehnologică. S-a pensinat în 2008, la 54 de ani, iar după pensionare a devenit agitat din cauza lipsei muncii, potrivit New York Times.

A aplicat astfel pentru un post în Apple store-ul Genius Bar. Acesta este un service în care se pot repara defecţiuni de hardware ale produselor Apple, printr-o rezervare prealabilă. Genius Bar oferă şi ajutor telefonic pentru întrebări legate de software şi serviciile Apple, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei. Scheiberg credea că ar fi potrivit pentru postul respectiv, însă a fost refuzat.

Magazinele Apple se concentrează pe recrutarea angajaţilor tineri – iar publicaţia New York Times a atras atenţia asupra faptului că Scheiberg a fost victima unei discriminări legate de vârstă.

”Sunt suficient de norocos să obţin susţinerea de la JK Scheinberg, inginerul de la Apple care a condus eforturile companiei spre trecerea de la Mac la procesoarele Intel. Puţin neliniştit după pensionarea sa din 2008, la 54 de ani; a ajuns la concluzia că s-ar potrivit pentru un post la magazinul Apple Genius Bar, deşi era de două ori mai în vârstă decât oricine altcineva din grupul de intervievaţi de la momentul respective”, relatează autorul articolului New York Times, Ashton Applewhite.

Scheinberg i-a povestit jurnalistului de la New York Times: ”La ieşire, toţi cei trei intervievatori s-au uitat la mine şi mi-au spus: Te sunăm noi.”

După publicarea articolului, inginerul software a postat pe Twitter: ”Mă întreb dacă Apple mă va chema într-un final în legătură cu acel interviu.”

Potrivit Business Insider, Scheinberg a inventat o versiune sistemului de operare Mac OS care funcţionează pe procesoare Intel.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
apple,
aplicare,
experienta,
post,
respingere,
service

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.