De ce nu mai poartă hainele Marks&Spencer emblema „Made in Romania“

Postat la 27 iunie 2019 148 afişări

Retailerul britanic Marks&Spencer colaborează în prezent cu doar două fabrici din România faţă de 7 acum un an. Compania este astfel un nou nume din moda mondială care îşi reduce numărul de parteneri din producţie de pe plan local după C&A şi Debenhams.

De ce nu mai poartă hainele Marks&Spencer emblema „Made in Romania“

Marks & Spencer, grup britanic de retail care are două divizii principale (una de modă şi o alta de comerţ alimentar), mai colaborează în România doar cu Alex Tricot şi Sarmac, conform datelor publice. Prima este furnizor de accesorii pentru grupul britanic, iar a doua realizează încălţăminte.

Niciun producător de haine nu mai e pe lista de parteneri ai gigantului britanic după ce anul trecut erau cinci astfel de nume printre care şi Alison Hayes, care până în 2017 (după rezultatele pe 2016) era cel mai mare producător de textile din România. Businessul companiei a scăzut însă după ce producătorul de textile a anunţat în prima parte a lui 2017 că va închide fabrica pe care o deţinea la Urziceni (Ialomiţa). Acum compania mai deţine doar o unitate de producţie în Buzău. Oficialii Alison Hayes invocau la momentul închiderii faptul că salariile din textile devin prea mari şi că nu mai e sustenabil să produci local. Mai exact, România devine prea scumpă pentru producţia de îmbrăcăminte şi încălţăminte.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
romania,
haine,
marea britanie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.