De ce elevii din România sunt mai buni la şcoală decât colegii lor din Anglia? Explicaţia lui Sir Michael Wilshaw fost şef al Inspectoratul Şcolar din UK

Postat la 28 decembrie 2016 1901 afişări

De ce elevii din România sunt mai buni la şcoală decât colegii lor din Anglia? Explicaţia lui Sir Michael Wilshaw fost şef al Inspectoratul Şcolar din UK

Elevii români care studiază în Marea Britanie se descurcă mai bine decât colegii lor, născuţi acolo. Sir Michael Wilshaw spune că asta se datorează ambiţiei familiei. Noi adăugăm şi pentru că elevii scapă de „toceală” din şcolile din România şi au parte de un sistem de învăţătură mult mai bun.

Copiii imigranţilor de multe ori sunt mai buni la şcoală pentru că părinţii lor au ambiţii mai mari pentru ei faţă de părinţii englezi, a declarat Sir Michael Wilshaw, fost şef al Ofsted (Office for Standards in Education, Children’s Services and Skills), instituţie echivalentă cu Inspectoratul Şcolar, informează ziarulromanesc.net.

Sir Michael Wilshaw a mai spus, potrivit Daily Mail, că elevii imigranţi au stimulat performanţa Angliei în evaluările internaţionale recente (PISA) în comparaţie cu rezultatele mai slabe din Ţara Galilor, Scoţia şi Irlanda de Nord.

„Familia este marele educator. Familia este cea care le oferă copiilor suportul de care au nevoie. ”

El a fost criticat pentru că a sugerat că Brexitul ar putea dăuna şcolilor, prin reducerea numărului de copii imigranţi cu performanţe ridicate.

El a răspuns celor care susţin că şcolile din ţară, în special cele primare, sunt sub o presiune uriaşă din cauza imigraţiei şi a natalităţii crescute în rândul nou-veniţi.

Luând cuvântul la emisiunea BBC Radio 5 Live, Sir Michael a spus: „Imigraţie mai puţină ar putea însemna standarde de fapt mai mici, deoarece familiile imigranţilor doresc ca ai lor copii să fie foarte buni. Ei doresc un sistem de educaţie mai bun decât cel pe care l-au avut în ţara lor de origine.”

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.