De ce COVID-19 îi ucide pe unii şi îi “iartă” pe alţii? Ai una dintre aceste caracteristici care duc la complicaţii grave?

Autor: Bogdan Nicolai Postat la 24 iunie 2020 752 afişări

COVID-19 pare să lovească mult mai tare o parte dintre bolnavi. Sunt persoane care se confruntă doar cu simptome uşoare, iar altele care au nevoie urgentă de spitalizate şi necesită ventilaţie. Noile cercetări au dezvăluit o serie de caracteristici care hotărăsc gravitatea bolii. Ele explică de ce o parte dintre pacienţi ajung într-o situaţie critică, deşi nu au suferit de afecţiuni grave în ultimii 20 de ani.

Un studiu efectuat pe 1,3 milioane de cazuri de COVID-19 în Statele Unite, publicat în revista Morbidity and Mortality Weekly Report, a constatat că rata de spitalizare a fost de şase ori mai mare, iar rata de deces de 12 ori mai mare în rândul pacienţilor care prezentau una dintre aceste 4 caracteristici:

 

* Aveau diabet de tip 1 sau de tip 2

* Sufereau de boli de inimă / de hipertensiune arterială

* Erau fumători

* Sufereau de obezitate

 

Diabetul

 

Treisprezece studii relevante au arătat că persoanele cu diabet au şanse de patru ori mai mari să sufere de o formă gravă de COVID-19 sau chiar să moară din cauza bolii. Cercetările au arătat că evoluţia diabetului este strâns legată de modificările sistemului imunitar al organismului. Această legătură joacă un rol foarte important în lupta cu SARS-CoV-2.

 

Vedeţi AICI continuarea 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.