De ce a ajuns cartea unui roman in paginile Wall Street Journal

Postat la 20 ianuarie 2010 43 afişări

Florin Diacu, profesor de matematica de origine romana, stabilit in Canada, a publicat o carte despre anticiparea dezastrelor prin calcule matematice, care a fost prezentata de Wall Street Journal in editia luni.

In "Mega Disasters" ("Mega-dezastre"), Florin Diacu vorbeste despre cum ar putea fi folosite ecuatiile diferentiale pentru a acoperi unele lacune stiintifice si cum poate fi minimalizata incertitudinea din dinamicile neliniare (teoria haosului) pentru a anticipa dezastrul. El trece in revista mai multe catastrofe, de la coliziunile cosmice la crizele economice, si trateaza felul in care ele pot fi intelese matematic.

In domeniul matematicii celeste, Diacu sustine dezvoltarea unor mijloace pentru devierea cursului asteroizilor care se apropie de Terra, asa cum specialistii rusi par sa fi reusit sa o faca.

Cititi materialul intreg in editia online a Wall Street Journal.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/de-ce-a-ajuns-cartea-unui-roman-in-paginile-wall-street-journal-5386077
5386077
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.