Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur şi-au retras definitiv fiica de la şcoală: “Ne-am lovit de prejudecăţi”

Postat la 16 septembrie 2016 24134 afişări

Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur şi-au retras definitiv fiica de la şcoală: “Ne-am lovit de prejudecăţi”

Dana Nălbaru şi Dragoş Bucur şi-au retras definitiv fiica de la şcoală. Sofia, fetiţa lor în vârstă de nouă ani, va învăţa de acum înainte în sistem „home schooling”. Schimbarea nu îi sperie pe părinţi şi nici pe Sofia. Din contră, toţi trei au încredere că vor reuşi în acest demers.

 „Am retras-o pe Sofia de la şcoală. De tot. Am ales ca ea să înveţe în sistem ‘home schooling’ despre lucrurile care îi plac şi fără constrângeri, fără competiţii impuse, fără note sau calificative. Ne-am gândit bine înainte de a lua această decizie şi ne-am ‘facut temele’ înainte de a ne arunca spre un asemenea viitor.

Am vorbit cu oameni care îşi educă în mod similar copiii, citim mult despre asta şi ne-am asumat inclusiv schimbarea ritmului nostru de viaţă, conştienţi fiind că noi vom fi cei care vor trebui să o ajute şi să o susţină în tot acest proces.

Vom descoperi alături de ea o grămadă de lucruri, sunt sigură”, a explicat Dana Nălbaru, pe blogul dedicat acestui proiect al familiei, numit 4înAventură. Decizia unei astfel de schimbări a fost determinată de potenţialul fetiţei, spun părinţii, dar şi de prejudecăţile de care s-au lovit. „Ne-am lovit de prejudecăţi şi ştim că e abia începutul unui lung şir de provocări atât din partea societăţii cât şi din partea necunoscutului care ne aşteaptă. Dar nu ne temem.

Suntem împreună, toţi trei, în această decizie şi e una asumată. Potenţialul Sofiei a fost principalul factor în această hotărâre, precum şi faptul că sistemul de învăţămant actual este depăşit pentru vremurile pe care le trăim”, a mai precizat mama Sofiei, artista Dana Nălbaru.

Pe de altă parte, actorul Dragoş Bucur a povestit cum acesta a fost cel mai relaxat început de an şcolar pentru Sofia. „Ieri, în prima zi de ne-şcoală Sofia a făcut primul curs de scenaristică, a stat două ore în faţa calculatorului făcând matematică şi altă oră jumătate învăţând programare pe calculator la cursurile online Khan Academy”, a explicat Dragoş.

Cititi mai multe pe www.vocea.biz

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.