Dan Andronic ar fi folosit Evenimentul Zilei pentru dobândirea averii revendicate de Prinţul Paul. STENOGRAME din dosar

Autor: Departamentul Social Postat la 11 decembrie 2015 198 afişări

Dan Andronic ar fi folosit Evenimentul Zilei în sprijinul grupării conduse de Remus Truică ce urmărea obţinerea averii revendicate nelegal de Prinţul Paul, rezultă din referatul procurorilor DNA.

Omul de afaceri Remus Truică, directorul general al cotidianului Evenimentul Zilei, Dan Andronic, avocatul Robert Roşu, Marius Marcovici, fost consilier al lui Călin Popescu Tăriceanu, şi omul de afaceri Claudiu Mateescu au fost reţinuţi, în noaptea de miercuri spre joi, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Ilfov, iar joi după-amiază au fost prezentaţi Curţii de Apel Braşov, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit referatului cu propunere de arestare, Prinţul Paul de România a pretins că este îndreptăţit la mai multe proprietăţi, în calitate de descendent în linie directă al lui Carol al II-lea al României (nepot din fiu), dar şi în calitate de cumpărător al drepturilor succesorale ale Prinţesei Elena a României, pe care le-a achiziţionat conform unui contract de vânzare-cumpărare din 2001.

Pentru că demersurile făcute în justiţie, din 2002, au rămas fără rezultat şi având nevoie de "oameni mai puternici, mai bine ancoraţi politic", care să intervină "pentru retrocedarea proprietăţilor solicitate fără drept", din noiembrie 2006, Prinţul Paul ar fi apelat la Remus Truică.

Potrivit anchetatorilor, deşi grupul infracţional a fost constituit în scopul obţinerii întregii averi revendicate de Prinţul Paul al României, până la acest moment s-au efectuat acte de urmărire doar cu privire la retrocedarea nelegală a Fermei Regale Băneasa.

Procurorii redau în referat interceptarea unei discuţii între Truică şi un membru al grupării.

"membru grup…: Ok, ok. Spune-mi, cum s-a mai avansat…? ….Cum este situaţia cu Băneasa, am mai progresat? La sfârşitul acestui an tu vrei să termini Băneasa?

REMUS TRUICĂ: Da, da, bineînţeles.

membru grup : Fantastic! Te-ai descurcat foarte bine, ah?

REMUS TRUICĂ: Da, da."

Anchetatorii spun că, în derularea activităţii infracţionale, pentru fiecare etapă în parte, Remus Truică îi informa pe membrii grupului şi asigura legătura între aceştia şi Prinţul Paul.

Însă, din cauza neînţelegerilor cu ceilalţi membrii, în anul 2009, după obţinerea şi valorificarea terenurilor dorite, Truică a ieşit din „afacere” şi locul său a fost preluat de Claudiu Lucian Mateescu.

În acest sens are loc o discuţie între Marius Marcovici şi Robert Roşu, pe 19 octombrie 2011.

"Marcovici Marius Andrei: Salut, Robert. Ce faci?

Robert: Bine. Zi.

Marcovici Marius Andrei: Putem să ne vedem cumva un pic mai devreme de 16.00, la un 15.00 ceva, n-ai nicio posibilitate?

Robert: La 15.00 e ok.

Marcovici Marius Andrei: Ca să-i zic lui acesta. Vin cu, îl ştii pe Lucian Mateescu?

Robert: Da, bineînţeles.

Marcovici Marius Andrei: Aşa. S-ar putea să preia el conducerea asta şi trebuie să-i facem un soi de go through în ceea ce se întâmplă în firmă, adică legal vorbind. Şi să fii pregătit cu astea. La 15.00.

Robert: E ok, e în regulă

….Ascultă! Trebuie să-l ajuţi mai mult, Dan, cu prinţii….Faptul că ea te f…la cap nu prea ajută proiectul. Ştii? Nu prea e de ajutor să fii cu capul în nori. …..

membru grup : Ok. Dar ziarul?

Andronic Cătălin Dan: Da, ziarul o poate face, dar nu este suficient. Am făcut ceva. Reacţia nu a fost minunată, deci nu vreau să mai folosesc acelaşi canal.

membru grup : Ziarul?

Andronic Cătălin Dan: Da. O să fac ceva înainte de moment."

Potrivit anchetatorilor, Remus Truică a constituit, alături de alte persoane, un grup infracţional pentru dobândirea averii revendicate nelegal de Prinţul Paul, cerând în schimbul traficului de influenţă între 50-80% din fiecare bun obţinut, prejudiciul ajungând la aproape 136 de milioane euro.

Rolul lui Remus Truică în cadrul grupului a fost "esenţial", în sensul că persoana, reputaţia şi susţinerile acestuia au fost determinante în convingerea Prinţului Paul.

În acest context, începând cu anul 2006, Truică i-ar fi promis lui Paul de România că poate să îi recupereze averea revendicată nelegal, pretinzând că are relaţii în lumea politică şi în justiţie la cel mai înalt nivel (consilier al primului-ministru, serviciile unei firme de avocatură de top, prin care influenţa poate ajunge chiar la instanţa supremă). Pentru realizarea scopului grupului, Remus Truică, ceilalţi membrii a grupului şi cumpărătorul de influenţă au ascuns natura ilicită a înţelegerii prin încheierea, în 1 noiembrie 2006, a unui contract de cesiune, cu privire la bunurile aflate în proceduri administrative sau judiciare de restituire a proprietăţii. Contractul a fost încheiat între Prinţul Paul şi o societate comercială reprezentată de Truică.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ANDRONIC,
EVENIMENTUL ZILEI,
/actualitate/dan-andronic-ar-fi-folosit-evenimentul-zilei-pentru-dobandirea-averii-revendicate-de-printul-paul-stenograme-din-dosar-14916277
14916277
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.