Dacian Cioloş, USR-Plus: Nu vrem nicio formulă în care PSD să fie implicat. Avem opţiune şi pentru premier şi pentru preşedinţia Camerei Deputaţilor

Autor: Alex Ciutacu Postat la 14 decembrie 2020 49 afişări

Dacian Cioloş, USR-Plus: Nu vrem nicio formulă în care PSD să fie implicat. Avem opţiune şi pentru premier şi pentru preşedinţia Camerei Deputaţilor

Dacian Cioloş, co-preşedintele USR-Plus, a declarat după consultările de la Cotroceni că nu acceptă nicio formulă de coaliţie care implică PSD-ul. 

„Nu vrem nicio formulă în care PSD să fie implicat formal, pe faţă sau pe sub masă, nici în Guvern şi cu atât mai puţin în Parlament şi este un lucru foarte important pentru noi”, a spus Dacian Cioloş. 

El a explicat în legătură cu potenţiala relaţie de coaliţie cu PNL că USR-Plus vrea să dea fie şeful Camerei Deputaţilor, fie premierul. Propunerea USR-Plus pentru premier este Dacian Cioloş, iar cea pentru şefia Camerei Deputaţilor ar fi Dan Barna. 

„Soluţia nu este echilibrată când totul se duce doar într-o parte şi ceilalţi iau restul. De aceea, noi am spus că avem opţiune şi pentru premier, dar şi pentru preşedinţia Camerei Deputaţilor pentru că acestea sunt cele două poziţii. Majorităţile se construiesc şi se deconstruiesc în Camera Deputaţilor şi Guvernul pune în aplicare programul de guvernare. Avem opţiuni pentru oricare dintre aceste poziţii care nu au legătură cu a aranja posturi pentru o persoană sau alta”. 

Co-preşedintele USR-Plus Dan Barna a subliniat că este optimist după consultările cu preşedintele Iohannis. 

„Suntem optimişti că vom ajunge la o soluţie după consultările de astăzi. Este important ca aceasta coaliţie să fie una, nu pentru şase luni sau pentru un an, ci pentru patru ani, pentru a face reformele importante pentru cetăţenii României”, a declarat Dan Barna. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.