Cutremur în Turcia: România şi alte ţări oferă ajutor, în timp ce bilanţul ajunge la 360 de victime

Autor: Petru Mazilu Postat la 06 februarie 2023 235 afişări

Oficialii din România, SUA şi din alte ţări s-au declarat „profund îngrijoraţi” de urmările cutremurului devastator din Turcia şi vor să ofere asistenţă dacă turcii le vor cere ajutorul. Între timp, bilanţul victimelor aproape s-a dublat ajungând la peste 360 de persoane decedate.

Cutremur în Turcia: România şi alte ţări oferă ajutor, în timp ce bilanţul ajunge la 360 de victime

Premierul român a anunţat că România este pregătită să ofere asistenţă.

„Gândurile noastre sunt alături de locuitorii din Turci, de familiile victimelor şi de toţi cei răniţi sau afectaţi de cutremurul devastator care a lovit Gaziantep. România este pregătită să acorde sprijin”, a scris Nicolae Ciucă pe Twitter.

Şi America anunţă că este pregătită să sprijine eforturile de salvare în urma cutremurului cu magnitudinea de 7,8 din Turcia.

Într-un mesaj publicat pe reţelele de socializare, consilierul pentru securitate naţională de la Casa Albă, Jake Sullivan, a declarat că SUA sunt „profund îngrijorate de cutremurul distructiv de astăzi".

„Am fost în contact cu oficialii turci pentru a transmite că suntem gata să oferim orice fel de asistenţă necesară. Vom continua să monitorizăm îndeaproape situaţia în coordonare cu Turcia", a spus Sullivan.

Cel puţin 360 de persoane au murit în urma dezastrului care a distrus sute de clădiri din sudul Turciei şi nord-vestul Siriei. Se pare că 237 dintre victime se află în zonele controlate de guvern din Siria.

Misiunea de căutare a victimelor este în desfăşurare, astfel încât bilanţul s-ar putea modifica.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cutremur,
ajutor,
victime

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.