CUTREMUR de 7,8 grade în Ecuador: 77 de morţi şi aproape 600 de răniţi "Ce s-a întâmplat în Pedernales este catastrofic"

Postat la 17 aprilie 2016 135 afişări

Cel puţin 77 de persoane au murit în urma unui cutremur cu magnitudinea de 7,8 grade produs sâmbătă noapte în Ecuador, fiind decretată stare de urgenţă naţională, informează Le Figaro.

CUTREMUR de 7,8 grade în Ecuador: 77 de morţi şi aproape 600 de răniţi "Ce s-a întâmplat în Pedernales este catastrofic"

 Bilanţul cutremurului cu magnitudinea de 7,8 grade, produs în Ecuador sâmbătă noapte, a ajuns la 77 de morţi şi 588 de răniţi, a anunţat vicepreşedintele ţării, Jorge Glas, potrivit BBC News online.

Cutremurul s-a produs sâmbătă la ora locală 18.58 (01.58) ora României, în apropiere de oraşul Muisne de pe coasta de vest a ţării, fiind resimţit în aproape toată ţara.

Cea mai afectată este provincia Manabi (vest), pagube importante înregistrându-se şi în oraşul Guayaquil, la 300 de kilometri de epicentrul cutremurului.

Stare de urgenţă a fost declarată în şase provincii din ţară, iar membrii Gărzii Naţionale au fost mobilizaţi pentru a participa la operaţiunile de căutare şi salvare a victimelor.

"Din păcate, potrivit informaţiilor pe care le avem în acest moment, 41 de cetăţeni şi-au pierdut viaţa (...) Acest bilanţ va creşte în următoarele ore", a anunţat vicepreşedintele ţării, Jorge Glas, adăugând că este cel mai puternic cutremur care a lovit Ecuadorul din 1979.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cutremur-de-7-8-grade-in-ecuador-77-de-morti-si-aproape-600-de-raniti-ce-s-a-intamplat-in-pedernales-este-catastrofic-15262522
15262522
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.